Ilja Kovaltshuk kehaisee Montrealin suomalaishyökkääjää: ”Hänen kanssaan on…”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensilta ”viimeisen mahdollisuuden” minimipalkkaisen sopimuksen myötä NHL:ssä saaneen Ilja Kovaltshukin otteet kanadalaisseurassa ovat olleet toistaiseksi vakuuttavia.

10 pelissä komeat tehot 5+4=9 takonut takavuosien megatähti aloitti Canadiensissä ykkösketjussa, mutta Brendan Gallagherin palattua kokoonpanoon aivotärähdyksensä jälkeen ”Kovy” löysi itsensä nuoren Nick Suzukin sentteröimästä kakkosketjusta, jonka toisella laidalla viilettää suomalaishyökkääjä Joel Armia.

Venäläiskonkarin menoa ketjumuutos ei näyttänyt haittaavaan, vaan tämä iski jälleen maalin perjantain vastaisen yön 1-3-vierasvoitossa Buffalo Sabresiä vastaan. 36-vuotias legenda kiitteleekin sekä pelikavereitaan, että myös tälle uuden mahdollisuuden antanutta päävalmentaja Claude Julienia.

– Harjoittelimme yhdessä viimeiset pari päivää ja selvästi he (Suzuki ja Armia) ovat lahjakkaita nuoria pelaajia, joiden kanssa on hauska pelata. Suzuki on todella hyvä tilanteiden rakentelija, Kovaltshuk kehaisee uusia ketjukavereitaan Montreal Gazetten haastattelussa.

NHL:n entinen ykkösvaraus arvostaa sitä, että päävalmentaja Julien on antanut tämän pelata Canadiensissä omilla vahvuuksillaan.

– Valmentaja antaa minulle mahdollisuuden pelata siinä roolissa, jossa olen aina pelannut. On helpompaa pelata sillä tavoin kuin tapa, jota pelasin Los Angelesissä, Kovaltshuk viittaa täysin penkin alle menneeseen aikaansa Kingsissä.

Alkaakin näyttää siltä, että takavuosien supertähti on nykymenolla pelaamassa itselleen ainakin yhtä lisävuotta taalajäillä.