IIHF-pomo vaatiii: Tähän mennessä NHL:n on päätettävä osallistumisensa olympialaisiin!

© Kuva: Getty Images

Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja Rene Fasel haluaa NHL:n vastauksen 2022 olympialaisiin osallistumisesta viimeistään ensi elokuun loppuun mennessä.

Fasel kertoi asiasta Sportsnetin mukaan Tshekissä käytävien nuorten MM-kisojen yhteydessä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

NHL-pelaajat nähtiin kaikissa talviolympialaisissa vuodesta 1998 vuoteen 2014 asti, mutta 2018 kisat Etelä-Koreassa pelattiin ilman taalaliigapelaajia.

– Haluamme päätöksen niin aikaisin kuin mahdollista siitä, ovatko he tulossa Pekingiin vai eivät, Fasel totesi ja kertoi keskustelleensa asiasta NHL-komissaari Gary Bettmanin kanssa viimeksi juuri ennen joulua.

Ennen 2018 Pyeongchangissa järjestettyjä talvikisoja NHL ilmoitti poisjäännistään vain kymmenen kuukautta ennen olympialaisten alkua, mutta nyt Fasel haluaa siis vastauksen huomattavasti aiemmin.

Edellisellä kerralla myöhäisen vastauksen myötä varsinkin Kanadalla ja Yhdysvalloilla oli vaikeuksia joukkueidensa kokoamisessa.

– Jos vastaus on ”ei”, näiden joukkueiden on saatava riittävästi aikaa kilpailukykyisen joukkueen kasaamiseksi 2022 olympialaisiin ja sen tähden haluamme aikaisen vastauksen NHL:ltä, sekä NHLPA:lta (pelaajayhdistykseltä), Fasel painottaa.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.