Ilman NHL-sopimusta jäänyt puolustaja Julius Honka jatkaa loppukauden Liiga-seura JYP:n riveissä, seura tiedotti tiistaina.

Dallas Stars omistaa 24-vuotiaan 1. kierroksen varauksensa NHL-oikeudet, mutta seura ei pelaajan toiveista huolimatta kaupannut tätä muualle ennen joulukuun alun takarajaa. Näin ollen miehen NHL-kortti on tämän kauden osalta katsottu. JYP:ssä oman kasvatin jääminen kaupunkiin otettiin luonnollisesti ilolla vastaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme pidettyä Juliuksen JYPissä. Julius tuo loppukaudeksi joukkueeseen rutkasti kiekollista osaamista ja vahvistaa selkeästi meidän puolustustamme. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Juliuksen otteisiin ja siihen, että hän on nousujohtoisesti kehittänyt peliään pitkän pelaamattomuuden jäljiltä. Juliuksen päätös pysyä Jyväskylässä ja JYPissä on osoitus laadukkaasta valmennuksesta ja siitä, että hän myös uskoo JYPin olevan paras paikka hänelle kehittyä pelaajana, JYP:n urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi seuran kotisivuilla.

Ottelukohtaisella sopimuksella alunperin JYP:n riveihin lokakuussa liittynyt puolustaja on iskenyt pelaamissaan 15 ottelussa tehot 3+3.