Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin kunnostautui sunnuntain vastaisena yönä taas tutuissa puuhissa maalattuaan 4-6-tappioon päättyneessä Carolina Hurricanes -pelissä kertaalleen.

Venäläinen iski joukkueelleen 2-3-kavennuksen pelin puolessa välissä ylivoimalla. Kun osuma oli Ovetshkinin uran 256. ylivoimalla, teki Caps-tykki historiaa. Hän on nyt kaikkien aikojen kolmanneksi eniten ylivoimamaaleja koko NHL:ssä tehnyt pelaaja.

CapitalsPR

@CapitalsPR
Alex Ovechkin scores on the power play to cut the Carolina lead to 3-2. It marks Ovechkin's 256th career power play goal, passing Teemu Selanne for the third most in NHL history.

Taalajäillä 1 124 ottelua pelanneen maalilingon edellä ylivoimamaalitilastossa ovat enää vain kärkipaikkaa 274 häkillään hallussa pitävä Dave Andreychuk sekä kakkospaikalla 265 maalilla keikkuva Brett Hull. Ovetshkin jätti neljänneksi taakseen Teemu Selänteen (255).

Se on tietysti selvää, että Capitalsin kapteeni nousee tässä tilastossa vielä kärkipaikalle ilman mitään vakavia loukkaantumisia tai muita takaiskuja.