Suomi laittoi nuorten MM-kisojen toisessa ottelussaan Slovakiaa vastaan kaasun kunnolla pohjaan ja murskasi vastustajansa peräti 8-1.

Nuoret Leijonat johtivat kamppailua 2–0 jo ensimmäisen erän jälkeen, kun Patrik Puistola avasi maalihanat ylivoimalla ajassa 4.54. Erän puolivälin jälkeen Aku Räty iski toisen osuman Sampo Rannan ja veljensä Aatu Rädyn esityöstä.

Toisessa erässä peli ratkesi lopullisesti Suomen iskettyä taululle peräti viisi osumaa.

Tilanteessa 6-0 maalivahti Samuel Vyletelka sai tarpeekseen ja tilalle luisteli etunimikaima Samuel Hlavaj, mutta Slovakian kannalta erän ainoa positiivinen asia oli Robert Dzugan 1-6-kavennusmaali.

Tauolle mentiin Suomen 7-1-johdossa Aku Rädyn iskettyä seitsemännen maalin vain puoli minuuttia ennen erän päätössummeria Matias Maccellin ja Ville Heinolan esityöstä.

Kolmas erä oli enemmän tai vähemmän pelailua ja Nuoret Leijonat kaunisteli lukemia vielä Ville Petmanin 8-1-alivoimamaalilla.

Suomi sai ottelussa onnistumisia erittäin laajalla rintamalla, sillä tehopisteille pääsi peräti 15 pelaajaa.

Suomen turnaus jatkuu jo sunnuntaina Kazakstania vastaan. Ottelu alkaa kello 16.