Patrick Kane saavutti viime yön ottelussa Colorado Avalanchea vastaan 20 maalin rajapyykin. Chicago Blackhawksin supertähdellä on 37 ottelun jälkeen kasassa tehot 20+26=46.

31-vuotias Kane on ylittänyt 20 maalin rajapyykin jokaisella kaudellaan NHL:ssä. Yhteensä yli 20 osuman kausia on nyt siis kasassa 13 kappaletta.

Vain harva NHL-tähti on pystynyt aloittamaan uransa taalaliigassa useammalla 20 maalin kaudella. Tähän mennessä parempaan ovat pystyneet Mats Sundin (17), Jaromir Jagr (17), Marcel Dionne (17), Aleksandr Ovetshkin (15), Mike Gartner (15) ja Michel Goulet (14).

Wayne Gretzkykin aloitti NHL-uransa kolmellatoista 20 maalin kaudella. Ensi sesongilla Kanella on erinomaiset mahdollisuudet jättää kaikkien aikojen kiekkolegenda selkänsä taakse.

Aktiivipelaajista Kanen kanssa listalla on ainoastaan Ovetshkin. Hänen nykyistä sopimustaan on vielä jäljellä kevääseen 2021. Mikäli venäläistähti vain jatkaa NHL-uraansa tämän jälkeekin, on hänellä realistiset mahdollisuudet nousta kaikkien aikojen ykköseksi.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Patrick Kane is the 11th player in NHL history to record 13 consecutive 20-goal seasons to start their career. #NHLStats