Tähtipuolustaja jäämässä NHL:n uuden laajennusjoukkueen haaviin? ”Seattle vaikuttaa jo nyt heidän päätöksentekoonsa”

© Kuva: Getty Images

Viimeistä sopimuskauttaan pelaavan Boston Bruinsin puolustajatähti Torey Krugin jatkosopimusneuvotteluista ei ole ainakaan toistaiseksi kuulunut mitään uutta.

NHL:n parhaisiin hyökkääviin puolustajiin lukeutuva jenkkipakki on mielenkiintoisessa tilanteessa paitsi Bruinsin tukalan palkkakattotilanteen, myös sarjaan kaudeksi 2021-22 liittyvän Seattlen laajennusjoukkueen mukaantulon myötä.

The Athleticin NHL-toimittaja Fluto Shinzawa pohtiikin jo hyvissä ajoin, mitkä pelaajat Bruins aikoo suojata tulevassa laajennusdraftissa.

Charlie Coylen jatkosopimus asettaa Bruinsille rajat Krugin sopimuksen suhteen. Muita huomioon otettavia seikkoja ovat Krugin ikä (29 vuotta ensi kauden alkaessa), muut vaihtoehdot ylivoimapelin pyörittäjiksi (Matt Grzelcyk ja Charlie McAvoy), sekä nuoret leftin pakkivaihtoehdot (Urho Vaakanainen, Jakub Zboril, Jeremy Lauzon), toimittaja luettelee Krugin neuvotteluasemaa mahdollisesti heikentäviä seikkoja.

– Seattlen laajennusjoukkueella ei ole vielä edes nimeä, mutta heidän olemassaolonsa vaikuttaa jo nyt Bruinsin kenties tämän hetken tärkeimmän päätöksen (Krugin jatkosopimus) teossa, toimittaja jatkaa.

NHL-seurat saavat suojata laajennusdraftissa joko kolme puolustajaa, seitsemän hyökkääjää sekä maalivahdin tai vaihtoehtoisesti kahdeksan kenttäpelaajaa sekä maalivahdin. Shinzawa uskoo Bruinsin päätyvän jälkimmäiseen vaihtoehtoon johtuen useista nuorista hyökkäyspään lupauksistaan, jotka toimittaja uskoo seurajohdon tahtovan pitää riveissään.

Tämä puolestaan jättäisi todennäköisesti Krugin Seattlen varattavaksi. Tämä vaihtoehto puolestaan herättää kysymyksen siitä, kannattaisiko Krug kaupata jo kesken tämän kauden tai vaihtoehtoisesti solmia tämän kanssa jatkosopimus, minkä jälkeen miehestä olisi saataville hyvä korvaus ennen kuin Seattle nappaisi pelaajan ilmaiseksi riveihinsä.

Päätyy Bruinsin seurajohto Krugin suhteen mihin ratkaisuun hyvänsä, on sillä edessään seuran tulevaisuuden kannalta iso päätös.

LUE MYÖS: Patrik Laineen pelikaveri haastoi yli 20 kiloa painavamman NHL-supertähden tappeluun: ”Penkiltä huudettiin, että älä tee sitä!”