NHL:n alkukauden yllättäjiin kuulunut ja sesogin viidellä voitolla avannut Edmonton Oilers on ollut viime aikoina synkässä kierteessä. Etenkin kotiotteluiden tilastot kuvastavat sitä, ettei joukkueen leirissä ole syytä riemuun.

Kauden ensimmäiset kymmenen peliä kotiyleisön edessä toivat seitsemän voittoa ja vain kaksi pisteentöntä peliä maalierolla 37-30, mutta vastaavaasti seuraavista kymmenestä pelistä pistepussi on karttunut vain kahdella voitolla ja kaikkiaan kuudella pinnalla. Maaliero näissä on synkkä 23-42.

Sportsnet Stats

@SNstats
The Oilers fortunes at home have changed for the worse as this season has progressed

Öljypaidat ovat vajonneet läntisessä konferenssissa jo kahdeksanneksi, ja esimerkiksi 11:nnen sijan Vancouver Canucks on vain kahden pisteen päässä. Viime yönä joukkueesta ohi pyyhkäisi Calgary Flames, joka voitti ensimmäisen pelin sitten joulutauon lukemin 5-1. Andrew Mangiapane vei Flamesin johtoon jo 11 sekunnin jälkeen.

– He olivat parempia heti alusta. Meidät oli lyöty ensimmäisen kymmenen sekunnin aikana. Siihen ei ole olemassa tekosyitä, Oilers-kippari Connor McDavid manasi NHL:n kotisivuilla.

– Alku oli vaikea, etenkin tauon jälkeen, joukkuekaveri Ryan Nugent-Hopkins sadatteli.

Alkukaudesta hyvin ottein pelannut, kokenut suomalaisvahti Mikko Koskinen pommitettiin vaihtoon hieman ennen toista taukoa 1-4-tilanteessa. Suomalaiskonkarin tilastoihin kirjattiin 20 torjuntaa 24 kudista, torjuntaprosentti jäi lukemiin 83,33. Oilers palasi askiin kolmen huilipäivän jälkeen.

– Käsittelimme sitä treeneissä, että olisimme valmiita. Nyt ei riittänyt, olimme löysiä. Olimme treeneissäkin löperöitä. Emme valmistautuneet tarpeeksi hyvin voittaaksemme ja se näkyi kyllä heti kiekon putoamisesta alkaen, ölyjpaitojen luotsi Dave Tippett manasi.

Edmonton on kerännyt kauden 20 edellisestä pelistä 16 pinnaa. Se on vähiten koko läntisessä konferenssissa.

LUE NHL:N LAUANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
NHL-mestari Washington kohtasi suru-uutisen – Alex Ovetshkinilta ja Tom Wilsonilta liikuttavat päivitykset: ”Sydämet ovat rikki, olen niin surullinen”

Johan napsui! NHL:n suomalaislupaukselta upea tehoilta – pelaaja palkittiin kakkostähtenä

6 miljoonan dollarin NHL-floppi vaihtamassa seuraa? Lähde: Edmonton kiinnostunut palveluksista

Pekka Rinnettä ja Juuse Sarosta kuritettiin taas – saumansa saanut NHL:n suomalaisyllättäjä pahimpana peikkona! ”Hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla”

Voihan sitä syöttää lämärilläkin! Patrik Laine kohoaa NHL:n pistepörssissä