Suomalaisen NHL-taiturin hyllytys nousi puheeksi: Asiantuntijalta karu huomio

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin päävalmentajan Sheldon Keefen päätös hyllyttää William Nylander ja Kasperi Kapanen lauantain Detroit Red Wings -ottelussa puhuttaa yhä NHL-piireissä.

Kapanen ja Nylander pääsivät toisen erän kymmenennen minuutin jälkeen vain kolme kertaa kaukaloon, eikä kumpaakaan heistä nähty enää jäällä ottelun viimeisen 13 minuutin aikana.

Keefe perusteli ratkaisuaan siten, että hän halusi ”herätellä” joukkuettaan kesken 4-1-voittoon päättynyttä ottelua.

The Athletic -lehden asiantuntija Jonas Siegel otti tuoreessa kolumnissaan erityisesti kantaa Kapasen viime aikaisiin vaikeuksiin.

Siegel noteerasi, että Kapanen on otettu kokonaan pois Maple Leafsin kahdesta ensimmäisestä alivoimakoostumuksesta. Suomalaisen ohi arvojärjestyksessä on mennyt tulokashyökkääjä Pierre Engvall, joka toimii nykyään Ilja Mikhejevin alivoimaparina.

– Kapanen on korvattu alivoimalla Pierre Engvallilla. Maple Leafs aloittaa yleensä alivoimat Mitch Marner/Zach Hyman -kaksikolla, jonka jälkeen Engvall ja Mikhejev tulevat kentälle. Kapanen on yleensä vasta viides, tai joskus jopa unohdettu vaihtoehto, Siegel kertoo.

Kapasella on menossa synkkä vaihe NHL:ssä, sillä maaliverkot eivät ole heiluneet viimeiseen kymmeneen otteluun.

– Tämä on tuntunut odotettua latteammalta kaudelta Kapaselle, joka allekirjoitti kesällä kolmivuotisen ja 9,6 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Hän ei ole sopinut mihinkään Maple Leafsin hyökkäysketjuun, ja nyt myös hänen alivoima-aikansa on kuivumassa, Siegel tilittää.

Kapasen kuivasta putkesta huolimatta, hän on silti täyden 82 ottelun runkosarjan pelatessaan 18 maalin ja 42 pisteen tahdissa. Viime kaudella 23-vuotias kuopiolainen teki 20 maalia ja 44 tehopistettä.