Jesse Puljujärven loppukauden pelipaikka varmistuu sunnuntai-iltana.

Nuorella suomalaislupauksella on puoleenyöhön asti aikaa allekirjoittaa NHL-diili. Muuten hyökkääjän loppukausi sujuu varmuudella Liiga-seura Kärppien matkassa.

Pallo tilanteessa on Edmonton Oilersilla, joka omistaa yhä Puljujärven oikeudet. Oilers on yrittänyt eri mediatietojen mukaan kaupata nuorta suomalaista – Puljujärvi on ilmoittanut avoimesti, ettei halua jatkaa uraansa enää Edmontonissa.

Tilanne herättää luonnollisesti paljon spekulaatiota – varsinkin Kanadassa Oilersin leiristä tilannetta kommentoidaan varsin maltilla. On mahdollista, ettei mitään tapahdu ennen siirtorajaa.

– Keskustelimme aiemmin tällä viikolla kolmesta neljään eri joukkueen kanssa, Oilersin GM Ken Holland paljasti Sportsnetille.

Tämä on tiedossa myös Puljujärven leirissä. Suomalaishyökkääjä on kertonut useasti viihtyvänsä tällä hetkellä Suomessa. Rapakon taakse ei ole siis kiire.

– Tällä hetkellä kaikki näyttää hiljaiselta Oilersin Jesse Puljujärven ympärillä, toimittaja Chris Johnston kommentoi Hockey Night in Canada -lähetyksessä.

– Uskomukseni mukaan hän haluaisi jatkaa Suomessa, vaikka hänet kaupattaisiin, Johnston lisää.