Oikein kiusankappale! NHL:n suomalaispelaajasta tullut Alex Ovetshkinin ja muiden painajainen, toimi taas mestarien tylyttäjänä: ”Antoi meille mahdollisuuden”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo onnistui NHL:ssä tiistain vastaisena yönä upealla tavalla, kun hän nappasi hienossa paikassa NHL-uransa kolmannen nollapelin. Ohiolaisseura kaatoi NHL:n kärkiporukoihin kuuluvan Washington Capitalsin maalein 3-0.

25-vuotias Korpisalo pysäytti kamppailussa yhteensä 30 laukausta ja hän otti tärkeitä torjuntoja varsinkin toisessa erässä joukkueensa pelatessa pariin otteeseen alivoimalla. Suomalainen palkittiin ottelussa itseoikeutetusti ykköstähtenä.

Hänestä on tullut kesän 2018 Stanley Cup -voittaja Washingtonille todellinen kiusankappale, sillä viikko sitten Korpisalo pysäytti Capsin otettuaan 37 koppia. Tuolloin Columbus voitti 5-2 ja venäläistykki Aleksandr Ovetshkin onnistui viimeistelemään sentään pisteet 1+1.

Nyt hän laukoi kamppailussa peräti yhdeksän kertaa ilman tulosta. Tästä Korpisalo yllättyi sanomalehti Columbus Dispatchin Jacob Myersin mukaan.

– Tuntuu kuin hän olisi ampunut kymmenen kertaa.

Tähän media kertoi Korpisalolle, että tarkka määrä oli yhdeksän.

– Ai yhdeksän?! No arvasin melkein.

Blue Jackets -luotsi John Tortorella kehaisi vahtiaan seuran kotisivuilla.

– Hän antoi meille mahdollisuuden.

Columbuksen tekemisessä on paljon hyvää, mutta myös epäkohtia löytyy. Capitalsin kellistäminen kahdesti viikon aikana on kova paukku, mutta samalla esimerkiksi pudotuspelipaikka on viiden pisteen päässä.

– Meidän on kasvatettava johtoamme, kun meillä on siihen saumoja. Emme ole onnistuneet tekemään niin tällä kaudella, vastustajat tulevat rinnalle ja tämä jos joku korventaa, luotsi näki.

LUE MYÖS:
Luotsikin kehuu yön kakkostähteä: NHL:n kokematon suomalaiskonkari ihastuttaa, tilastot upeaa luokkaa

Kakkua tuli! NHL:ssä törkytaklauksen antanut hyökkääjälupaus sivuun peleistä

Suomalaisveskarilta loistoilta: Nöyryytti NHL-uransa kolmannessa nollapelissä Aleksandr Ovetshkinin!

Mikko Rantasen tykki puhuu! NHL:kin hehkuttaa maalia: ”Hemmetinmoinen onetimer!”