NHL:ssä jysähti jälleen! Jo viidennet päävalmentajapotkut kolmen viikon sisällä

© Kuva: Getty Images

NHL-päävalmentajat istuvat tällä kaudella ennennäkemättömän tuulisilla palleilla.

Taalajäillä koettiin keskiviikkona jo viidennet päävalmentajapotkut kolmen viikon sisään San Jose Sharksin ilmoitettua Peter DeBoerin saavan lähteä kestomenestyjän peräsimestä joukkueen heikkojen esitysten vuoksi.

DeBoer valmensi Sharksia viidettä kauttaan. Toisin kuin monella muulla viime aikoina poispotkitulla koutsilla, 51-vuotiaan DeBoerin potkujen taustalla ovat seurajohdon ilmoituksen mukaan pelkästään pelilliset syyt. Monivuotinen kestomenestyjä löytyy läntisestä konferenssista vasta sijalta 12.

DeBoerin paikan päävalmentajana ottaa ainakin toistaiseksi kakkosvalmentaja Bob Boughner, joka toimi kahden edelliskauden ajan Florida Panthersin käskijänä. DeBoerin lisäksi ovea näytettiin samalla kertaa kolmelle apuvalmentajalle.

Päävalmentajien potkukaruselli sai alkunsa muutama viikko sitten Toronto Maple Leafsin erotettua tähtivalmentaja Mike Babcockin. Tämän jälkeen kalossin kuvaa ovat ennen DeBoeria katselleet myös New Jersey Devilsin John Hynes, Calgary Flamesin Bill Peters sekä Dallas Starsin Jim Montgomery.

LUE MYÖS: Forbes rankkasi NHL:n arvokkaimmat seurat – listalle viides miljardin dollarin joukkue