NHL:n kuumin tähti tekee järjetöntä tuhoa! Aleksander Barkov avitti historialliseen temppuun, siskon tempaus kruunasi illan

© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin kärkipelaajiin kuuluva Jonathan Huberdeau on ollut NHL:ssä loppuvuodesta täysin pitelemättömässä iskussa. Hän on iskenyt kuudessa viimeisessä pelissä järjettömät tehot 5+11=16 ja lisäksi hyökkääjä on takonut peräti kolmessa ottelussa näistä kuudesta vähintään neljä pinnaa.

Kanadalainen takoi viime yönä Montreal Canadiensia vastaan tiskiin häikäisevän saldon 2+2=4 (+5). Kiitos Huberdeaun liekehdinnän, puristi Panthers niukkaan 6-5-voittoon. Joukkue nosti pistesaldokseen 45 pelaaja 53- 16+37.

Kun NHL:n pistepörssissä jo kuudentena keikkuva pelaaja puhkaisi 50 pinnan rajan jo 38. pelissä, teki hän historiallisen tempun seuran mittapuulla. Pelaaja on vasta toinen kautta seurahistorian, joka on yltänyt mainittuun 50 pisteeseen maksimissaan vain 38 ottelun aikana.

Kyseisen rajan on nopeammin puhkaissut vain Pavel Bure millenniumin vaihtumisen aikaan kaudella 1999-2000. Hänellä 50 pisteen kasaan saaminen otti vaivaiset 34 koitosta. Olli Jokinen on tilastonelonen rikottuaan rajan aikoinaan sesongilla 2006-07 48 ottelussa.

– Huberdeau oli erityinen tänään. Hän pelasi hienosti usealla eri tavalla ja hän oli kiekossa paljon mailallaan, päävalmentaja Joel Quenneville hehkutti seuran kotisivuilla.

Ennen maanantaiyötä 49 pinnaa takoneen pelaajan käy kiittäminen historiallisesta tempusta myös Barkovia. Hän oli järjestämässä Huberdeaun kanssa kolmea maalia tämän neljästä joko maalarina tai syöttäjänä.

Huberdeau muistanee ottelun tilastofaktojen lisäksi toisestakin syystä. Pelaajan sisko Josiane lauloi ennen ottelua Yhdysvaltojen ja Kanadan kansallishymnit.

– Hän oli upea. Hän laulaa kerran vuodessa, mutta näyttää siltä, ​​että hän laulaisi paljon. Tämä oli todella erikoinen ilta.

LUE MAANANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Totaalinen farssi: NHL-seura menetti voittomaalinsa kyseenalaisesti, suomalaistähti loukkaantui – luotsi täysin hiilenä: ”Tuomarit eivät tee sitä vi*un työtään”

Aleksander Barkoville ei löydy pysäyttäjää NHL:ssä! Spin-o-rama maali ja kovat tehot samaan iltaan