New Jersey Devilsistä Arizona Coyotesiin aiemmin viikolla kaupatusta supertähti Taylor Hallista on ilman mahdollista jatkosopimusta tulossa NHL:n tulevan kesän halutuin vapaa agentti.

Vuosikaudet taalajäiden värittömämpiin joukkueisiin lukeutuneen Coyotesin mahdollisuuksia Hallin pitämiseen kauden jälkeen on yleisesti pidetty heikkoina, joskin kanadalaistähden agentti Darren Ferrisin tuoreet lausunnot viittaisivat siihen, että myös aavikon joukkueella on omat mahdollisuutensa tähden pitämiseksi riveissään myös ”vuokrapestin” päättyessä.

– Se (jatkosopimus Coyotesin kanssa) on ehdottomasti mahdollista. Taannoinen siirto antaa Arizonalle mahdollisuuden vakuuttaa hänet jatkon kannalle. Et voi tietää, mitkä pelaajan mietteet ovat kauden jälkeen, agentti kommentoi The Athleticille.

– Nyt seura saa tilaisuuden peluuttaa häntä ja antaa pelaajalle käsityksen siitä, millaista kaikki olisi Arizonassa. Käsitykseni mukaan ”Hallsy” on todella pitänyt Arizonasta sekä kaupungin elämäntyylistä. Ehkä hän toteaa, että tämä on se paikka, jossa hän haluaa pelata pidempäänkin, Ferris jatkaa.

Agentin kommentit itsessään ei luonnollisestikaan takaa supertähden nykyiselle seuralle varmuutta pelaajan omista jatkohaluista. Coyotesin olisikin lyötävä tiskiin suurella todennäköisyydellä pitkälti yli 10 miljoonan dollarin vuosipalkka pitääkseen tähtensä aavikolla myös tulevaisuudessa.

– Mielestäni tämä on hieno tilanne Taylorin kannalta. Arizonalla on loistava valmennus. Rick Tocchet on yksi suosikeistani. Pelaajat, jotka ovat pelanneet hänen joukkueissaan ovat rakastaneet häntä sekä hänelle pelaamista. Mielestäni hän on niin sanotusti ”tämän päivän valmentaja”, ja Taylorilla on nyt hieno tilaisuus pelata hänen alaisuudessaan, agentti kehaisee lopuksi.

Vielä toissa kaudella NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Hallin siirto teki joka tapauksessa Coyotesista yhden läntisen konferenssin Stanley Cup -suosikeista, onhan joukkueen maalivahti- ja puolustuspeli jo valmiiksi aivan NHL:n kirkkainta kärkeä.