Näkemys: Leijonissa ihmeellinen vääryys! Liigan pistetykin karu taival jatkuu – olisi ansainnut aiemmin heikosti esiintyneen Jesse Puljujärven paikan

© Kuva: Juha Tamminen

JYPin taskuraketti Jerry Turkulaisen ulosjääminen Leijonien tuoreimmasta maajoukkueesta on jopa uskomaton vääryys. Vaikeahkon, mutta silti vähintään kelvollisen viime kauden jälkeen hyökkääjä on päässyt taas ilmiömäiseen iskuun hurrikaanipaidoissa tällä kaudella.

Mikkelistä lähtöisin olevan pelaajan suurin vahvuus puhtaasti tilastoja tuijottamalla on se, ettei hänelle tule selvästi heikkoja hetkiä – vaikka viime kausi oli vaisu. Turkulaisen tämän kauden pisin pisteetön putki on käsittänyt kolme peliä.

Turkulaisen tämän kauden pisin pisteetön putki on käsittänyt kolme peliä.

Kahden ottelun pisteettömässä putkessa pikakiituri on vaeltanut kolmesti. Siinäpä ne kiikarikujailut sitten ovatkin. Turkulainen on iskenyt kuluvalla kaudella 26 ottelussa tehot 6+18=24 (+13). Pelaaja on jäänyt kauden otteluissa miinukselle kolmesti.

Ylivoimalla vastuuta nauttivan juonikkaan hyökkääjän tilastot ovat muiltakin kausilta sellaisia, että niiden olisi jo vihdoin luullut riittävän Leijoniin. Pelaaja ei ole esimerkiksi kertaakaan jäänyt JYPissä miinukselle Liigan neljän runkosarjakauden päätteeksi, kiitos osaksi yllätyksellisyyden. Hänen suosikkipaikat pelintekemiseen vaikuttavat olevan syvällä alhaalla ja maalin takana.

Ei rajuja heikkouksia

Turkulainen olisi ansainnut ihan hyvin vaikkapa Jesse Puljujärven paikan. Kärpissä loistava laituri oli Karjala-turnauksessa toki näkyvä, mutta tehoton. NHL:stä Suomeen palanneen Puljujärven peli meni vaikean näköiseksi mössöksi, joka ei vakuuttanut. Turkulainen on ollut läpi kauden päinvastainen ilmestys. Miksi paikka ei maajoukkueesta auennut?

Pienikokoisen, mutta kilpailukykyisen laiturin pois jättämiseen on vaikea keksiä syitä tämän, ja itse asiassa koko liigauran näyttöjen perusteella. Ylivoimapeliin kykenevän Turkulaisen varressa on pituutta 170 senttiä, ja pelaajalla on painoa 72 kiloa. Nuo voivat tietysti olla heiveröisiä lukemia maajoukkueeseen.

Joskus mediat ovat kirjoittaneet Turkulaisen olevan kökkö alivoimapelaaja, eikä kuulemma puolustussuuntaakaan pelaaminen toimi. Alivoimapelaamisen tökkiminen on huono argumentti tässä tapauksessa, sillä tuohon rooliin Leijonissa on osaavia sotureita. Turkulaista ei olisi siis pakko änkeä siihen.

Alivoimapelaamisen tökkiminen on huono argumentti.

Puolustuspelaaminen sen sijaan on ottanut mikkeliläisellä huimia harppauksia, kiitos hänen huikea luistinnopeuden. Juuri tällaisia miehiä Leijonat kaipaisi. Eivätkä nuo liigauran runkosarjojen teholukemat +13, +2, +18 ja +14 ole sattumaa – puhukoot kyseisen tilaston merkityksestä ihan mitä hyvänsä. Neljä kautta on iso otanta.

Karuja kohtaloita aiemminkin

Urallaan vain 16 nuorten maaottelua pelannut taskuraketti on kokenut vääryyksiä – tai karuja kohtaloita, kuinka vaan – aiemminkin, sillä häntä ei ole varattu NHL:ään – monia muita selvästi heikompia suomalaisia sinne on napsittu. Kesällä 2017 Turkulainen sentään sai
varaamattomana pelaajana kutsun Toronto Maple Leafsin kehitysleirille.

Toivottavasti kohtalon säven on jatkossa erilainen.

Liigan pistepörssissä kymmenentenä oleva Turkulainen putosi Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueesta vuoden 2018 alla viimeisillä metreillä.

Toivottavasti kohtalon sävel on jatkossa erilainen. JYPissä ihastuttava taikuri on ansainnut jotain suurta.

LUE MYÖS:
Ulkojäillä pelaava Leijonat Venäjälle – tässä on Suomen tuorein joukkue!


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!