Liigan syyskausi on takana, ja nyt joukkueet ovat paraikaa ansaitusti joulupatojen ja muiden herkkujen ääressä. Mutta ketkä pelaajat ponnahtivat valokeilaan Liigan runkosarjakauden ensimmäisen puoliskon aikana?

Kokosimme sivustomme tähdistöjoukkueen, jonka kasaamisessa on pyritty miettimään roolituksia. Sen kasaamisen itseisarvona ei siis ole pidetty esimerkiksi pelaajien takomia tehopisteitä.

Se on toki sanomattakin selvää, että tästä joukkueesta jäi ulos ihan järkyttävän kovia pelimiehiä. Mitä ajatuksia tähdistöjoukkueemme herättää?

1. kenttä:

Jani Tuppurainen, JYP – Justin Danforth, Lukko – Jesse Puljujärvi, Kärpät
Jakub Krejcik, Kärpät – Valtteri Kemiläinen, Tappara

JYPissä kultakypäränkin päähänsä saanut Tuppurainen loistaa edelleen ”vanhoilla päivillään”, ja jalka tuntuu riittävän. Niin se riittää Danforthilla ja Puljujärvelläkin, jotka näyttävät tekevän illasta toiseen asioita oikein. Lukko-sentteri on raumalaisten pelin sielu.

Jos ykköspuolustusparin halutaan tekevän tulosta, niin eipä siihen voi valita ketään muita kuin Krejcik ja Kemiläinen. Ensiksi mainittu latoo kypärätemppuja ja maajoukkuemies Kemiläinen syöttöpinnoja liukuhihnalta, oli kyseessä Tappara tai maajoukkue.

2. kenttä:

Tomas Zaborsky, SaiPa – Juho Lammikko, Kärpät – Julius Nättinen, JYP
Niko Peltola, Ilves – Matthew Caito, KooKoo

Taitava pelintekijä ja maalipaikkojen luoja, loputon polkukone ja tyly viimeistelijä sekä Liigan ykköstykki samassa triossa. Unelmakolmikko? Kyllä, sanomme me. Ilveksen pakit Peltola ja Kalle Maalahti ovat parantaneet otteitaan kuukausi kuukaudelta, Caito puolestaan kuvastaa KooKoota hyvin: Usea hankinta on mennyt niin nappiin kuin vaan voi mennä. Sitä paitsi KooKoo-pakki saa kiekon alati maalille, joka on kärkikenttien pakille hyvinkin oleellinen taito.

3. kenttä:

Vilmos Gallo, KooKoo – Hannes Björninen, Pelicans – Jere Karjalainen, Tappara
Kalle Maalahti, Ilves – Elmeri Eronen, HPK

Gallo on ollut KooKoolta onnistunut haku, maajoukkueeseen noussut Björninen on ollut Pelicansin valopilkkuja ja Karjalainenkin on onnistunut syksyllä – myös maajoukkueessa otteet olivat ennakkoluulottomia.

Erosesta on sanottava se, että hän on vaikuttanut löytäneen Kerhossa uralleen täysin uuden vaihteen. Maajoukkueessa nelosparissakin luutinut pakki osaa pelata niin tulosvastuussa olevissa kärkipareissa kuin alempanakin.

4. kenttä:

Kristian Kuusela, Tappara – Otto Paajanen, HIFK – Valtteri Puustinen, HPK
Mikko Niemelä, Kärpät

Kyseinen hyökkääjätrio on nähty syksyn EHT-turnauksissa nelosketjuissa ja ihan kelvollisella menestyksellä. Tällaisessa kolmikossa olisi läjä kokemuksen ja vankkuuden, nöyrän sentteripelaamisen ja nuoruuden sähäkkyyden sekoitusta. Maajoukkuemies Niemelä on näyttänyt sen, että hän hoitaa kyllä perus- ja syvyyspuolustamisen todella miehekkäästi.

Maalivahdit:

Justus Annunen, Kärpät (aloittava vahti)
Michael Garteig, Tappara (luukkuvahti)

Nollaputkiennätyksen tehnyt ja Kärppiin ennakkoluulottomasti murtautuneesta Annusesta on vaikea etsiä heikkouksia. Sama pätee Garteigiinkin, joka on ollut Christian Heljangon kakkosvahti. Pelaaja on pysynyt tulikuumana vain satunnaisesta vastuusta huolimatta.