Mikko Rantanen jo NHL-kauden pisimmässä pisteettömässä putkessa, toinen suomalainen takoi taas komeat pinnat: ”Mielestäni tämä oli meille hyvä oppitunti”

© Kuva: Getty Images

Kun Colorado Avalanchen Mikko Rantanen jäi tiistaiyönä pisteittä 4-5-jatkoaikatappioon päättyneessä Calgary Flames -pelissä, venyi nousiaislaisen pisteetön putki jo kahteen otteluun. Tuo on hyökkääjän kauden pisin kiikariputki. Avs-hyökkääjä on jäänyt koko kaudella vain kolmesti pisteittä.

Ne pelit ovat kaksi kuukautta sitten pelattu Florida Panthers -ottelu sekä Calgary-peliä edeltänyt, Boston Bruinsia vastaan pelattu kamppailu. Kahdessa viimeeksi mainitussa Rantasen tehotilasto on jäänyt miinukselle. Pelaajan kauden perustilastot 14 pelatun ottelun jälkeen ovat 6+12=18 (+1).

Joonas Donskoi puolestaan saalisti tehot 1+1=2. Raahelainen on NHL:n viidenneksi tehokkain suomalaispelaaja saldolla 13+14=27 (+6) ja hän on jäänyt viidessä edellisessä koitoksessa pisteittä vain yhden kerran.

– Mielestäni emme luistelleet ja tehneet töitä yhtä kovasti kuin he. Aloimme häviämään kaksinkamppailuita ja siinä vaiheessa Flames pääsi ohi, Donskoi summasi Avalanchen kotisivuilla.

Calgary rymisteli päätöserän alussa 4-2-johtoon. Nathan MacKinnonin pikakavennus ja Donskoin tasoitus kuitenkin nostivat Avalanchen rinnalle.

– Voittamisen ja häviämisen välinen ero on pieni. Jos jalan päästää kaasulta, voi ote herpaantua. Mielestäni tämä oli meille hyvä oppitunti. Meidän on löydettävä tyyli ahkeraan työskentelyyn.

LUE MYÖS:
On se melkoinen ”pappa”! Jaromir Jagr antanut muille tasoitusta useiden pelien verran – keikkuu pistepörssissä silti hyvillä paikoilla

Ykköstähdeksi valittu suomalainen venyi NHL:ssä upeaan urotekoon, maalitykki ylistää: ”Se antoi meille intoa peliin”

Joonas Donskoi jälleen tehokkaana NHL:ssä – tällä tahdilla miltei tuplaa vanhan piste-ennätyksensä