Eräs matemaattisiin analyyseihin erikoistunut Twitter-tili teki omat laskusuorituksensa ja päätelmänsä Nuorten Leijonien todennäköisimmästä puolivälierävastustajasta alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Alkulohko A:n tilanne ennen uudenvuodenaaton päätöskierrosta on se, että Ruotsi johtaa kahdeksalla pinnalla ennen Suomea (7), Sveitsiä (6) ja Slovakiaa (3). Pisteetön Kazakstan on alkulohkopelinsä pelannut ja se jää karsintaottelusarjaan.

Koska Suomi kohtaa vuoden viimeisenä päivänä Sveitsin ja Ruotsi Slovakian, päätynee Nuoret Leijonat lähtökohtaisesti todennäköisimmin lohkokakkoseksi. Suomi ja Ruotsi voittanee pelinsä odotusarvon mukaan.

Micah Blake McCurdy

@IneffectiveMath

Micah Blake McCurdy

@IneffectiveMath
Update after Switzerland victory over Slovakia.
Update after Czech overtime loss to America.

Group A is very likely to finish Sweden/Finland/Switzerland/Slovakia/Kazakhstan and group B very likely to finish Canada/USA/Russia/Czechia/Germany

Micah Blake McCurdy -tilin arvioiden mukaankin käy näin. Se näkee, että Suomen mahdollisuudet lohkovoittoon ovat jopa 19 prosenttiset – lukema kuulostaa isolta, sillä lohkovoitto vaatisi Ruotsin totaalista sulamista surkean Slovakian kanssa.

Kakkoseksi Suomi päätyy tilin mukaan 76 prosentin todennäköisyydellä ja kolmanneksi kuuden prosentin todennäköisyydellä. Tämä lukema kuulostaa todella pieneltä, koska se vaatisi siis sitä, että Suomi häviäisi Sveitsille. Käkikellomaa ei ole tuomittavan huono, vaan päinvastoin.

Yhtä kaikki, tilin mielenkiintoisten laskelmien mukaan A-lohkon voittaa Ruotsi ennen Suomea. Kolmonen olisi Sveitsi ja nelonen Slovakia.

B-lohkon puolellakin tilanne on jännittävä, sillä vielä ulos puolivälierästä ja karsintoihin joutuu joko Tsekki, Venäjä tai Saksa. Kaikki maat ovat pinnan sisällä toisistaan.

Twiitin mukaan B-lohkon loppujärjestys olisi Kanada – USA – Venäjä – Tsekki – Saksa.

Täten hallitseva maailmanmestari Suomi kohtaisi puolivälierissä Venäjän. Muut parit olisivat Ruotsi – Tsekki, USA – Sveitsi ja Kanada – Slovakia.

Mitenhän laskelmat toteutuvat? Sen tiedämme myöhään uudenvuodenaattona.

Nuorten MM-kisojen alkulohkojen päätöspelit uudenvuodenaattona: Klo 16 Ruotsi-Slovakia ja Venäjä-Saksa, klo 20 Kanada-Tsekki ja Suomi-Sveitsi

LUE MYÖS:
Valtava sensaatio lähellä nuorten MM-kisoissa – ajautuuko toinen suurista maista täydelliseen katastrofiin?