Edmonton Oilers palasi tiistaiyönä voittojen tielle neljän tappion jälkeen kammettuaan ”suomalaisjoukkue” Dallas Starsin kumoon numeroin 2-1. Öljypaitojen vahti Mikko Koskinen torjui ottelussa 34 koppia hänen ollessa kamppailun kakkostähti.

Voitto oli sesongin 21. pelinsä torjuneelle suomalaiselle kauden 12:s. Samalla hänen reilun puolentoista viikon kuivakausi napsahti poikki. Vaikka tähtipaitojen Tyler Seguin pilasi Koskisen nollapelin, ei joukkueen leirissä ollut vääntää suuta mutrulle.

– Jokainen kantoi taakkansa ja Koskinen oli hyvä maalillaan. Tämä on kaava, jota meidän on noudatettava, jos haluamme menestyä, päävalmentaja Dave Tippett kuvaili Oilersin kotisivuilla.

Yksi kamppailun ratkaisukohdista oli se, että Oilers pääsi pelissä johtoon jo ennen ensimmäisen erän puoltaväliä. Zack Kassian iski 1-0-rysän ja Leon Draisaitl 2-0-maalin viitisen minuuttia ennen avaustaukoa.

Oilers on ollut tällä kaudella äärimmäisen vahva peleissä, joissa se on iskenyt avaushäkin. Tuollaisista peleistä joukkue on kairannut peräti 15 voittoa, kerran se on taipunut tappioon ylitöiden jälkeen ja neljästi suoraan häviöön.

– Kun jää kaksi tai kolme maalia taakse ensimmäisessä erässä, on vastustajan takaa-ajaminen rankkaa. Mielestäni tuollainen on raskasta jokaiselle joukkueelle, Koskinen heitti.

– Samaa pystyi havaitsemaan tänään. Teimme kaksi ensimmäistä maalia ja sen jälkeen Dallasilla oli aika vaikeaa.

Kaikkiaan 21 pelissä torjunut Koskinen on aloittanut tällä kaudella maalilla yhteensä 19 kertaa. Suomalaisen rekordi näissä peleissä on 12 voittoa sekä seitsemän tappioita, joista viisi on tullut varsinaisella peliajalla.

– Joukkueen panos puolustusalueella oli mahtavaa. Pelasimme tiukasti ja kaikki halusivat panostaa ensiksi puolustukseen ja keskittyä sitten hyökkäämiseen.

NHL-urallaan vasta 80 ottelua pelanneella vantaalaisella on syytä leveään hymyyn. Kiekot ovat tarttuneet tällä kaudella 91,7 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,65.

Suomalaisveskarilta loistoilta: Nöyryytti NHL-uransa kolmannessa nollapelissä Aleksandr Ovetshkinin!

Mikko Rantasen tykki puhuu! NHL:kin hehkuttaa maalia: ”Hemmetinmoinen onetimer!”