Liian hyvä NHL-kakkosmaalivahdiksi? Tuukka Raskin aisapari kerää ylistystä: ”Voisi hyvinkin toimia vastuuvahtina joukkueelle, joka…”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Boston Bruins-maalivahti Jaroslav Halak saattaisi olla monessa muussa NHL-joukkueessa ykkösvaihtoehto tolppien väliin, mutta Bostonissa kiistaton vastuuvahti on jo pitkään ollut Tuukka Rask.

34-vuotias slovakialainen saapui Bruinsiin syksyllä 2018 ja esitti jo ensimmäisellä kaudellaan mainioita otteita.

Halak pelasi tuolloin upean runkosarjan torjuen 40 ottelussa mainiolla torjuntaprosentilla 92,2 ja antoi tärkeää lepoaikaa Raskille, joka pääsi huomattavasti aiempia vuosia tuoreempana pudotuspeleihin kannatellen bostonilaiset aina Stanley Cup-finaaleihin asti.

Halak on jatkanut hienoja otteita myös kuluvalla sesongilla. 13 ottelun jälkeen konkarin torjuntaprosentti on 92,7.

Pohjoisamerikkalainen kiekkomedia The Hockey Writers toteaakin tuoreessa artikkelissaan vahdin pelaavan uransa parasta kiekkoa. Halak saattaakin olla tulevana kesänä kuuma nimi maalivahtimarkkinoilla, kun miehen nykyinen sopimus päättyy.

– Hän saattaa olla hieman liian vanha franchise-tason pelaajaksi, mutta voisi hyvinkin toimia vastuuvahtina joukkueelle, joka tarvitsee muutamaksi kaudeksi vakautta maalivahtiosastolleen, aviisi kirjoittaa.

Halak tienaa nykyisellä sopimuksellaan 2,75 miljoonaa dollaria kaudessa, mutta tulevan kesän vapaiden agenttien markkinoilta saattaisi hyvinkin olla tarjolla sekä suurempi rooli että paksumpi tilipussi.

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!