Liigassa syksyllä syvälle sukeltanut, mutta Risto Dufvan palkkaamisen myötä hiljalleen kohti parempaa suunnannut Sport tiedotti nettisivuillaan, että se on tehnyt uudelle luotsilleen puolentoista vuoden mittaisen jatkon. Tuore pahvi pitää luotsin Vaasassa siis kevääseen 2021 asti.

– Kyllä meidän tavoite nyt ja jatkossa on, että kotka oppisi luottamaan liitämiseen, ettei tarvitse koko ajan räpyttää siipiä, Dufva veistelee tiedotteessa tuttuun sävyynsä.

Sport räpytteli siipiä syksystä uhkaavalla tavalla, mutta sittemmin se on oppinut liitämään. Viimeisestä kahdeksasta pelistä Sport poistui pisteittä kahdesti, ja selkään se antoi KooKoolle, Tapparalle, JYPille, Kärpille ja Lukolle – eli puolenvälin paremmalla puolella oleville joukkueille.

– Näen kirkkaana edistyksen aamunkoiton myös Vaasan jääkiekossa, sillä kaupunkiin saadaan ensi vuonna vihdoinkin Liigan vaatimukset täyttävät fasiliteetit uudistetun jäähallin muodossa.

Dufvan näkemyksen mukaan olosuhteiden parantumisen myötä Sportilla on mahdollisuus ottaa seuraava askel kotkan saamisessa liitoon koko organisaation osalta.

– Tämä ei tietenkään yksin takaa urheilusuorituksia, mutta energisöi koko kiekkoyhteisöä Vaasassa ja lähden innolla mukaan tuomaan oman osaamiseni projektiin. Tärkeintä on se, miltä tulevaisuus näyttää.

Myös ensi kauden valmennustiimiä kasataan taustoilla.

– Haluan nopeasti rakentaa ja lyödä lukkoon ensi kauden tiimin. Mitä nopeammin palapeli on valmis, sitä paremmat lähtökohdat meillä on ensi kauteen, tuore jatkaja kertoo.

Sportilla on voimassaolevia pelaajasopimuksia ensi kaudelle 14 kappaletta, joista tuoreimmat julkistettiin lauantaina. Lisäksi joukkueella on useampi ensi kauden optio vielä käytettävissä.