Kaapo Kakon karu kuiva kausi jatkui New York Rangersin 2-5-tappiossa Nashville Predatorsia vastaan.

Rangersin 18-vuotias suomalaislupaus on onnistunut maalinteossa viimeksi 12.marraskuuta Pittsburgh Penguinsia vastaan ja ”nollaputki” on jo 15 ottelun mittainen.

Predatorsia vastaan myös Kakon peliaika oli pudonnut rajusti laiturin kellottaessa ottelussa jääaikaa ainoastaan reilut 11 ja puoli minuuttia.

Rangers-päävalmentaja David Quinn perusteli ottelun jälkeen ratkaisuaan pudottaa Kakko peräti nelosketjuun.

– Keskustelimme asioista, joita hänen täytyy tehdä ollakseen tehokas ja pysyäkseen kahdessa kärkiketjussa. Ymmärrän, että ihmiset puhuvat mielellään 18- ja 19-vuotiaista ja jos heitä liikutellaan kokoonpanossa, näyttää se välillä isommalta asialta kuin oikeasti onkaan, Quinn totesi New York Postin mukaan ottelun jälkeen ja jatkoi:

– Hän on saanut valtavasti jääaikaa ja mahdollisuuksia ja niin hän tulee saamaan jatkossakin, mutta tällä kertaa kävi näin (pudotus nelosketjuun).

Rangersia jo vuosia seurannut New York Postin toimittaja Larry Brooks latasi artikkelissaan selvän mielipiteensä siitä, mikä suomalaisen pelissä juuri tällä hetkellä sakkaa.

– Hänellä on kaikki kyvyt – me tiedämme sen – mutta jos totta puhutaan, on hän osoittanut viime aikoina itsepäisyyttä ja pysynyt liian pitkään kiekossa ja yrittänyt pelata liikaa yksi yhtä vastaan tilanteita tasakentällisin. Koko- ja voimaetua, jota hän käytti hyväkseen Suomessa ja kansainvälisissä peleissä ei ole enää olemassa tässä kokeneiden miesten maailmassa, johon hän lokakuussa saapui, Brooks täräyttää.

Toinen syy vaisuihin otteisiin saattaa Brooksin mukaan olla myös Quinnin esiintuoma tottumattomuus NHL:n rajuun ottelurytmiin.

– Luulen sillä olevan merkitystä varsinkin 18-vuotiaalle, joka ei ole tottunut näin raskaaseen ohjelmaan, jossa pelataan koko ajan pienessä kaukalossa miehiä vastaan, Quinn painottaa.

Kakko on summannut pelaamissaan 31 NHL-ottelussa 14 (6+8) tehopistettä.