Syyskauden 31 ottelua tehoin 6+8=14. Plusmiinussaldo -10. Tasakentällisin vain viisi pinnaa. Nyt 15 ottelun maaliton putki. Jo kolminkertaisen maailmanmestari Kaapo Kakon kausi on sujunut NHL:ssä taatusti heikommin, kuin mitä suuri yleisö toivoi ja odotti.

Nashville Predatorsia vastaan suomalaislupaus oli pudotettu jo NY Rangersin nelosketjuun Brett Howdenin ja Brendan Smithin seuraksi.

Vaikka suomalaisen debyyttikausi onkin ehkä ollut monelle pettymys, ei NY Rangersissa Kakkoa lytätä.

– Tällä kaudella on tapahtunut paljon hyvää. Rakastamme häntä pelaajana, päävalmentaja David Quinn painotti sanomalehti NY Postin mukaan.

Suomalainen varattiin Rangersiin juhannuksena kakkosena heti New Jersey Devilsiin ykkösenä menneen jenkki Jack Hughesin perässä. Tuo meriitti ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hyökkääjällä olisi automaattisesti paikka Rangersin kärkiketjuista.

– Puhuin hänen kanssaan asioista, joita hänen olisi tehtävä ollakseen tehokas ja pysyäkseen kuuden parhaan hyökkääjän sakissa, Quinn sanoi viitaten kahteen kärkiketjun paikkaan.

Komentaminen nelosketjuun ja 11 minuutin peliaika eivät siis pitäneet sisällään mitään draamaa.

– Tiedän, että joidenkin mielestä se on isompi juttu kuin minun mielestä, jos 18-19-vuotiaita pelaajia liikutellaan näin.

Viime aikoina Kakon rooli on vaihtunut roimasti, sillä esimerkiksi peliaika on ollut kaikkea mahdollista 11 ja 19 minuutin välillä.

– Hän on saanut paljon jääaikaa ja paljon mahdollisuuksia, ja saa jatkossakin. Mutta tuo Nashville-ottelu oli peli, jossa ajattelin, että hänet pitäisi pudottaa alaketjuun.

NY Rangers jatkaa kauttansa viikonloppuna Toronto Maple Leafsia ja Anaheim Ducksia vastaan.

LUE MYÖS:
No voi rähmä! Tuukka Raskin ja kumppanien yllättävä alakulo jatkuu, historiallisen maalin tehnyt NHL:n supertähti rankoi – ”Olisimme ansainneet voiton”

Vihdoin! NHL:n suomalaishyökkääjästä huippu-uutinen

Uskomaton suoritus! Carolina-tähti taituroi NHL-historian toisen ilmaveivin

Patrik Laine jäi Sebastian Ahon jalkoihin NHL:ssä! Kumpikin pääsi maalien makuun