Helsingin Jokerit porhaltaa komeassa viiden pelin voittoputkessa KHL:ssä ja narripaidat nousevat kohisten läntisen konferenssin sarjataulukossa.

Jokerien ex-pakki Sami Helenius on seurannut tarkasti entisen seuransa edesottamuksia kivikovassa KHL-liigassa.

– Kymmenisen matsia olen käynyt paikan päälläkin katsomassa. Pelaavat viiden matsin voittoputkessa, mikä on tietysti loistava juttu. Voittivat hienosti kahdesti Moskovan Dynamonkin, joka on ollut viime vuosina Jokereille peikko. Kaatoivat Moskovassa TsSKA:n 3-0, kyllähän nämä tulokset antaa uskoa kevättä ajatellen, Helenius hehkuttaa SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerien kausi lähti käyntiin hieman yskien. Ensimmäisen pidemmän voittoputken se pelasi syys-lokakuun vaihteessa. Lokakuun lopulla ja osin marraskuun aikana pelit ailahtelivat. Joulukuussa narripaitojen peli on ollut väkevää ja pudotuspelejä ajatellen lupauksia antavaa.

– Jokereilla on ollut paljon hyviä pelejä, mutta esimerkiksi marraskuussa oli kyllä heikompilaatuisiakin. Se on ihan luonnollista, että jossain välissä väsy iskee. Ei siellä laajalla materiaalilla operoivat KHL:n isotkaan jengit ole olleet läpi kauden timanttisessa iskussa. Nyt aletaan kuitenkin olla siinä vaiheessa kautta, että peli pitää saada uomiin ja keihään kärki pitää saada teroitettua, Helenius painottaa.

Seuraavaksi Jokerit teroittelee keihäitään Lokomotiv Jaroslavlia vastaan, jonka se kohtaa torstaina Hartwall Arenalla klo 18.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ennakkopelit aloitetaan klo 18.00.

HAASTATTELU: Kimmo Mäkinen