Helsingin Jokerien joulukuisissa KHL-otteluissa on näkynyt hyviä merkkejä kevään pudotuspelejä ajatellen.

Jokerit ei ole viime vuosina menestynyt järin hyvin pudotuspeleissä. Joulukuussa joukkueen tekeminen näyttää vahvalle ja eritoten parantunut maalivahtipelaaminen luo odotuksia kaikkien aikojen parhaalle pudotuspelikeväälle.

– Maalivahtitilanne näytti alkukaudesta pahalle, mutta nyt molemmat veskarit ovat pelanneet ok. Oikeastaan (Janis) Kalnins on ollut helvetin hyvä. Parempi tilanne maalivahtien suhteen kuin viime kaudella ja se voi viedä keväällä pidemmälle. Tolppien väli on kuitenkin niin kriittinen paikka. Jos olet altavastaajana, et voi päästää oho-maaleja, vaan sen sijaan pitää ottaa gamesavereita, tietää komean uran NHL:ssä ja myös Jokereissa pelannut Sami Helenius.

Jokerit jatkaa koneensa virittelyä pudotuspelikuntoon lauantaina kotiottelulla Riikan Dinamoa vastaan. Lauantainen vastustaja pelasi erinomaisesti harjoituskaudella ja voitti heti kaksi ensimmäistä KHL-otteluaan. Sen jälkeen Riikassa on ollut voittojen suhteen melko hiljaista ja joukkue pitää perää KHL:n läntisessä konferenssissa.

– Harkkapelit pelasi helkutin hyvin ja aloitti kaudenkin vahvasti. Sitten vaan KHL:n raakuus iskee kasvoille. Se on raskas sarja ja tarvitaan leveä pelaajamateriaali, eikä vain paljon pelaajia, vaan pitää olla pelimiehiä rosterissa, Helenius muistuttaa SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit – Dinamo Riika lauantaina klo 16.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.