Liigassa ei jaeta palkintoa pelaajalle, joka on ollut joukkueelleen arvokkain. NHL:ssä Hart Trophy on yksi arvostetuimmista pelaajista, eikä sitä anneta pistepörssin voittajalle tai kuumimmalle maalitykille, vaan nimenomaan sille pelaajalle, joka on omalla toiminnallaan parhaiten kannatellut omaa joukkuettaan.

Liigassa vastaavaa saavutusta voi mitata esimerkiksi niin, että kuka pelaaja on ollut osallisena isoimmassa osassa joukkueensa maaleista. Toimittaja Miika Arponen jakoi Twitter-tilillään kuvan, johon on listattu 20 pelaajaa tällä arvosanalla mitattuna.

Koko Liigan ykkösenä on Sportin hyökkääjä Roope Talaja. Hän on ollut osallisena peräti 45,8 prosentissa joukkueensa maaleista.

Muita kärkinimiä ovat HIFK:n Teemu Turunen (43,8%) ja KalPan Miikka Pitkänen (40,0%). Muut Liigan pelaajat eivät ole ylittäneet 40 prosentin rajapyykkiä.

Voit katsoa koko listauksen alta.

Miika Arponen

@MiikaArponen
#Liiga top-20, pelaajien osallisuus joukkueensa maaleista pelaamissaan otteluissa. Vain #Sport Roope Talaja, #HIFK Teemu Turunen ja #KalPa Miikka Pitkänen yli 40 prosentissa.