Suomalaislupaus iski henkilökohtaisen ennätyksen rapakon takana – jopa Eeli Tolvanen ja kasa muita sinivalkoisia nuoria kalpenee

© Kuva: Juha Tamminen

AHL:ään täksi kaudeksi siirtynyt ja Montreal Canadiensin organisaatioon kuuluva Otto Leskinen oli torstain vastaisena yönä jäätävässä iskussa farmisarjan pelissä Belleville Senatorsia vastaan. Alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti nakutti 4-5-jatkoaikahäviössä peräti tehot 0+3=3.

Leskinen alustamat maalit näet ohesta tai alta (1. syöttöpinna, 2. syöttöpinna, 3. syöttöpinna).

Leskinen oli koko ottelun tehokkain pelaaja yhdessä hattutempun ampuneen joukkuekaveri Charles Hudonin kanssa.

Pieksämäkeläisen voitaneen hehkuttaa tehneen henkilökohtaista historiaa, sillä ottelu oli Leskiselle hänen uransa tehokkain pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa. Rapakon takana pari kuukautta kestäneen uran aiemmat tehokkaimmat pelit olivat tuoneet tehot 0+2=2.

Ottelussa epäkohta oli toki se, että Leskisen tehotilastoon merkattiin lukemaksi -2. Viime kaudella KalPan paidassa 57 runkosarjan pelissä tehot 8+23=31 iskenyt Leskinen on summannut nyt AHL:ssä pisteet 0+8=8.

Pakki on suomalaisten sisäisessä pistepörssissä kakkosena heti Manitoba Moose -puolustaja Sami Nikun (3+7=10) perässä. Tehopuolustajan taakse puolestaan jäävät muun muuassa Kristian Vesalainen (2+4=6), Aleksi Heponiemi (0+6=6), tehot 2+3=5 ampuneet Rasmus Kupari ja Eeli Tolvanen sekä vaikkapa Markus Hännikäinen (1+4=5).

Kaikkien tulokaspakkien pörssissä Leskinen keikkuu kärkikymmenikössä.