New York Islanders-hyökkääjä Otto Koivula debytoi NHL:ssä marraskuun puolivälissä ja on toistaiseksi pelannut taalaliigassa neljä ottelua ilman tehopisteitä.

Mainiosti pelanneesta Islanders-joukkueesta suurimman vaikutuksen Koivulaan vaikuttaa tehneen saarelaisten päävalmentaja Barry Trotz.

Trotz luotsaa Islandersia toista kauttaan ja voitti ennen sinne tuloaan Washington Capitalsissa Stanley Cupin.

– Kyllä näkee, että hän on mestarivalmentaja. Yksityiskohtiin mennään paljon ja pidetään pitkiä palavereita. Jokainen juttu pelissä käydään tarkasti läpi, jotta kaikilla on kristallinkirkas käsitys siitä, mitä tehdään jäällä, Koivula avaa NHL:n suomenkielisellä nettisivulla ja jatkaa:

– Jokainen tietää, mihin pitää mennä. Jäällä ei ole semmoisia tilanteita tai paikkoja, joissa täytyisi miettiä, että mitä minun pitäisi tehdä. Meidän on tosi helppo pelata.

Koivula ehti ennen NHL-debyyttiään pelata tällä sesongilla farmiliiga AHL:n Bridgeport Sound Tigersissa kymmenen ottelua summaten niissä 5 (2+3) tehopistettä.

Tavoitteet kirkkaissa valoissa vaikuttavat olleen ainakin ennen kautta maltilliset.

– Ennen kautta tavoitteena oli, että jos semmoiset parikymmentä peliä saisi pelata ylhäällä ja vähän laittaa jalkaa oven väliin. Siihen on vielä matkaa, ja tietysti tavoitteet aina vaan kasvaa, mitä pitemmälle pääsee. Nälkä kasvaa syödessä. Ei pelkkä ylhäällä olo riitä kauden loppuun asti. Pitää pystyä pelaamaan plusmerkkisesti, ja olisi kiva tehdä muutama maalikin, Koivula toteaa.