Patrik Laine nousi kaikkien aikojen ykköseksi – Jaromir Jagrin ennätys romukoppaan!

© Kuva: Getty Images

Viime yön osuma Dallas Starsia vastaan oli Patrik Laineelle monella tapaa iso maali. Yläetukulmaan viuhunut kiekko päätti kymmenen ottelun maaliputken ja oli hänen koko kautensa ensimmäinen ylivoimamaali.

Osumallaan Laine rikkoi myös harvinaisen komean rajapyykin. Maali oli suomalaishyökkääjän NHL-uran maali numero 114. Lukemalla hänestä tuli NHL:n kaikkien aikojen eniten maaleja alle 22-vuotiaana tehnyt eurooppalaispelaaja.

Aiemmin ennätystä oli pitänyt hallussaan tshekkiläinen kiekkolegenda Jaromir Jagr. Hänellä maaleja ennen 22 ikävuotta oli 113 kappaletta.

Laineella on vielä hyvät mahdollisuudet parannella ennätystään reilusti. Hänen syntymäpäivänsä on vasta huhtikuussa, jolloin 22 vuotta tulee täyteen.