Patrik Laine jopa kummastuttaa NHL:ssä – olisiko tällaisiin tilastoihin uskonut monikaan? ”En ole enää vastuuton niissä, toisin kuin joskus”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsissä lähinnä maalitykkinä tutuksi tullut Patrik Laine on esitellyt kuluvalla kaudella uusia puoliaan pelaamisessa. Suomalainen on nakuttanut alkaneen sesongin 17 pelissä vain neljä maalia, mutta toisaalta koko kauden saldo on 4+11=15. Tehotilastokin on nyt aiempiin verrattuna siedettävä 0. Viime kaudella se oli -24.

Suomalainen myönsi NHL:n virallisilla nettisivuilla tyytyväisyytensä siihen, että rooli on ollut muuttumaan päin muuallakin kuin maalien jatkuvassa latomisessa. Mikä miellyttää eniten?

– Varsinkin puolustusalueella rännikiekkojen hakeminen ja kiekkojen saaminen pois.

– Ne ovat sellaisia seikkoja, joihin olen toistaiseksi todella tyytyväinen. En ole enää vastuuton niissä, toisin kuin joskus. Luulenpa vaan, että en todennäköisesti ollut parhaiten puolustavia puolustajia NHL:ssä, tämän kauden syöttökone veistelee.

Laine on tehnyt töitä kesällä apuvalmentaja Todd Woodcroftin kanssa.

– Työskentelimme näiden pienten yksityiskohtien parissa. Se on auttanut minua nyt.

Kohauttava kommentti

Kesällä ja syksyllä pitkään sopimuksettomana ollut Laine kohautti Iltalehdelle antamilla kommenteillaan.

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka ymmärtää jotain jääkiekosta, tietää sen, suomalainen laukoi aviisille syksyllä.

Mistä ihmeestä oli kyse?

– Se oli vain ja ainoastaan viesti, jolla yritin saada enemmän vastuuta, enemmän minuutteja ja toivottavasti myös joukkueelle enemmän voittoja.

Nyt Laine kommentoi Jetsin kärkipelaajia hieman eri sävyyn, ei ”minä itse” -piikillä.

– Kaikki tämän joukkueen pelaajat haluavat pelata Markin (Scheifele) ja Blaken (Wheeler) kanssa. He ovat tämän joukkueen johtajia.

Toki omaankin tekemiseen suomalainen on tyytyväinen.

– Ainakin toistaiseksi olen sitä mieltä, että olen pelannut hyvää jääkiekkoa näiden kahden kanssa. Potentiaalini piilee siinä, että voin tehoilla oikeiden jätkien kanssa. Mutta en ole pelannut liian monta peliä heidän kanssaan toistaiseksi.

Lainekin nauttii Jets-pelaajien arvostusta. Pelaaja on tehnyt uransa 254 runkosarjan pelissä tehot 114+85=199. Vire on ollut siis tasaisen hyvä läpi vajaat kolme ja puoli kautta kestäneellä NHL-uralla.

– Hänen kutinsa on vaarallinen ja eri joukkueet yrittävät keksiä ratkaisuja siihen, Scheifele sanoi.

– Mutta kun joukkueet ottavat hänet ylivarovasti, on silloin joku muu pelaaja tai paikka avoimempi.

LUE JETSISTÄ MYÖS:
Nyt puhuu Jets-luotsi Paul Mauricea kommentoinut Liigan paluumuuttaja Ville Heinola – miksi ura toistaiseksi tyssäsi NHL:ssä? ”Kyllä se tietty harmittaa”