Nuoret Leijonat haastajana MM-kisoihin – kiekkoasiantuntija listasi suosikit

© Kuva: Leijonat.fi

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan vuodenvaihteessa Tshekin Ostravassa ja Třinecissä.

Nuoret Leijonat lähtee kisoihin puolustamaan vuoden takaista MM-kultaansa kovalla nipulla, joskaan kirkkaimpien ennakkosuosikkien joukkoon Suomi ei lähtökohtaisesti nouse.

Arvostetun The Hockey News -sivuston toimittaja Ryan Kennedy nostaa omassa arviossaan Kanadan, USA:n, Venäjän sekä Ruotsin turnauksen ennakkosuosikeiksi.

– Kanadalla on erinomainen, liikkuva puolustus sekä hyvä hyökkäys, mutta valtava kysymysmerkki löytyy maalinsuulta. En edes osaa sanoa, ketkä kolme maalivahtia nousevat lopulliseen joukkueeseen.

– USA:lla on hyvä puolustuksen kärki, hyviä hyökkääjiä, erityisesti Oliver Wahlstrom joka pelasi jo yhdeksän ottelua NHL:ssä. Ainut ongelma on todellisten huippusentterien puuttuminen. Spencer Knight maalilla on luodinkestävä vaihtoehto, jolla on jo fantastiset näytöt kansainvälisistä peleistä.

– Venäjän suurin kysymysmerkki on maalinsuulla. Lähtevätkö he kisoihin vasta 17-vuotiaalla Jaroslav Askarovilla. Hän on isokokoinen maalivahti, joka pystyy yksin hoitamaan pelejä venäläisille. Puolustuksesta löytyy mm. Montrealin varaus Aleksander Romanov, joka on jo valittu aiemmin turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

– Neljänneksi ennakkosuosikiksi nostaisin Ruotsin. Heillä on melko hyvä nippu, varsinkin mikäli Adam Boqvist ja Rasmus Sandin liittyvät puolustukseen. Viime vuonna joukkueen ongelmaksi nousi maalinteko, Kennedy listasi neljä suosikkiaan.

Suomen MM-kullan puolustus alkaa Tapaninpäivänä todellisella huippuottelulla Ruotsia vastaan.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!