NHL:n pistepörssissä meneillään koko 2000-luvun kovin ilotulitus – ero takavuosiin päätä huimaava

© Kuva: Getty Images

Vaikka NHL:n runkosarjasta on pelattu vasta reilu neljännes, voidaan jo tässä vaiheessa todeta edellisvuosien pistepörssilukemien olevan paperia tämän vuotisessa pörssin voittotaistelussa.

Siinä missä trap-kiekon kultavuosina 2000-luvun alussa maaleja mätettiin pahimmillaan vain 5,1 ottelua kohti, on lukema tällä kaudella pompannut jo 6,2 maaliin per ottelu.

Luonnollisesti kehitys näkyy selvänä kehityksenä myös NHL:n pistepörssissä. Siinä missä vielä kaudella 2017-18 vain kolme pelaajaa ylsi yli sataan tehopisteeseen, on peräti alkukauden pistelingoista peräti kymmenen pelaajaa juuri nyt matkalla maagisen rajapyykin yli. 2000-luvulla NHL:n pistepörssi on voitettu viidesti myös alle sadan pisteen saaliilla, joskin mukana laskuissa on yksi tynkäkausi.

Maalipörssiä johtava David Pastrnak on tällä hetkellä 70 maalin kausivauhdissa samalla, kun pistepörssikärki Leon Draisaitl mättää pinnoja 160 tehopisteen tahtiin. Toki kaksikon tahti saattaa hyytyä kauden vanhetessa, minkä vuoksi myös loukkaantumiset lienevät esteenä kymmenen pelaajan sadan pisteen ylitykselle jopa pistetahdin säilyessä nyt nähdyllä tasolla.

Alkukausi onkin ollut NHL-fanien kannalta viihdyttävä. Nuorten supertähtien vyöryessä vuosi vuodelta sisään liigan parrasvaloihin nyky-NHL tarjoaakin kenties parempaa viihdettä, mihin laji on kyennyt koskaan aiemmin.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.