Ruotsalaishyökkääjä Lias Andersson on ajautunut pahaan umpikujaan New York Rangersissa.

21-vuotias huippulupaus on istutettu Rangersin nelosketjuun, eikä peliaikaa tarjoudu kuin vain keskimäärin 9:54 minuuttia ottelua kohden.

Rangersin kesän 2017 ykköskierroksen 7. varaus on vajonnut senttereiden arvojärjestyksessä Brett Howdenin, Ryan Stromen, Filip Chytilin sekä parhaillaan loukkaantuneena olevan Mika Zibanejadin taakse. Zibanejadin palatessa takaisin, joutuu Andersson luultavimmin takaisin katsomon puolelle.

New York Postin kokenut toimittaja Larry Brooks kertookin nyt tuoreessa kolumnissaan, että paras ratkaisu molempien osapuolien kannalta olisi Anderssonin kauppaaminen.

– Tässä kohtaa olisi varmasti parasta kaupata Andersson pois. Mutta mikä hänen vaihtoarvonsa on nyt? Rangers oli jossain vaiheessa kiinnostunut Jesse Puljujärvestä, joka pelaa Suomessa rajoitettuna vapaana agenttina. Anderssonin vaihtaminen Edmonton Oilersiin olisi loogista, Brooks kertoi.

Toinen asia on kuitenkin se, että haluaako Oilers Anderssonia.

– Se olisi vaihtokauppa, jossa pettymyksen aiheuttanut nelosvaraus vaihdettaisiin pettymyksen aiheuttaneeseen seiskavaraukseen. Valitettavasti Peter Chiarelli ei ole enää Oilersin GM, joten onnea vain Rangersin GM:lle Jeff Gortonille, jonka täytyy vakuuttaa Oilersin nykyiselle GM:lle Ken Hollandille, että näillä pelaajilla on tasainen vaihtoarvo, Brooks kirjoittaa.