Leijonien maailmanmestari lähellä pörssin kärkipaikkaa KHL:ssä – pistelinko kylvää laukauksellaan pelkoa: ”Minulla on hyvä laukaus, tykkään käyttää sitä”

© Kuva: Getty Images
Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

HELSINKI. Leijonien lauantain Tsekki-pelin yksi suurimmista epäkohdista oli Suomi-lasien läpi katsottuna isäntien ylivoima. Suomi tuhlasi vieraiden kymmenen jäähyminuuttia, eikä edes KHL:n puolustajien pistepörssin kolmonen Mikko Lehtonen onnistunut rikkomaan kuparista.

Pelaaja laukoi Suomen kahden miehen ylivoimalla pelin puolen välin paikkeilla neljästi tuloksetta. Kaikkiaan Lehtonen tulitti peräti 11 kutia. Lauantaissa oli paljon hyvää.

– No muuten olen ihan tyytyväinen, mutta tehokkaampi (pitäisi olla). Vaikka sen kiekon sai maalille, niin kyllä niiden haluaisi löytävän verkon perukoille saakka. Täytyy olla ankara itselleen.

– Nopeasti tulee seuraava peli. Sunnuntaina toivottavasti kiekot löytävät perille.

Leijonien kannalta lauantaina pettymykseen, eli häviöön johtivat heikko ylivoima ja heikot suoritukset voittolaukauskisassa.

– Ei minun mielestä tarvitse paljoa muuttaa. Ylivoimalla on hyvät aihiot, löydämme toisemme hyvin ja saamme laukauksia sekä vaarallisia paikkoja. Terävyys viimeistelyyn on se avain, millä me tulemme tekemään maaleja.

KHL:stä on pakko kysyä, vaikka nyt tehopakin yllä on leijonapaita. Kaksinkertainen maailmanmestari on nakuttanut Jokerien väreissä kauden 23 ottelussa tehot 6+10=16. Niillä irtoaa pakkien pistepörssin kolmossija heti Juuso Hietasen ja Vjatsheslav Vojnovin jälkeen.

Laukausko se syy tehoiluun on?

– Noo, totta kai tykkään ampua paljon ja minulla on hyvä laukaus. Tykkään käyttää sitä paljon, varmaan se on osasyy.

– Mutta uskon, että kyse on kokonaisvaltaisesta pelaamisesta. Olen pystynyt pelaamaan omilla vahvuuksilla, eli ollut aktiivinen hyökkäyspäässä ja ylivoimalla olen ollut tehokas. Mutta laukauksen kautta yritä tuoda ylivoimaan, Lehtonen muotoilee.

Ja se laukaus näyttää lähtevän joka asennosta suhteellisen helpon näköisesti.

– No joo, on sitä hinkattu ja treenattu paljon. Viivassa pitää pystyä ampumaan nopeasti, ei siellä ole aikaa, vaikka se saattaa joskus näyttää siltä, että aikaa olisi hirveästi. Kaverit ovat nykypäivänä hyviä blokkaamaan. Se laukaus pitää saada perille saakka, se on avainasia.

Perinteinen isänpäivän kohtaaminen Suomi-Ruotsi sunnuntaina kello 17.30 (TV2).

Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!