Vuosikaudet KHL:ää dominoinut Nikita Gusev siirtyi täksi kaudeksi NHL:ään ja New Jersey Devilsiin, jossa miehen alkukausi oli täynnä ongelmia.

Kolmen ottelun katsomokomennuksensa jälkeen viime kaudella 62 KHL-ottelussa hirmutehot 17+65=82 iskenyt laituri on kuitenkin nostanut pelinsä tasoa huomattavasti alkukaudella nähdystä. Gusevin taito-ominaisuudet eivät ole jääneet huomaamatta myöskään miehen pelikavereilta.

27-vuotiaan venäläistulokkaan ketjukaveri Blake Coleman hehkuttaakin estoitta umpitaitavaa joukkuetoveriaan.

– Vitsailin radiossa, että NHL:ssä ei ole toista pelaajaa, jonka ottaisin kaverikseni 2-1-ylivoimahyökkäyksessä. Hän on todella lahjakas. Kun pelaat kovaa hänen rinnallaan ja kun hän alkaa pelata kovaa, hänen taitotasonsa tulee todella näkyviin. Mielestäni hän on sarjan parhaita pelaajia, kun mennään punaviivan yli. Hänen kanssaan on hauska pelata, ja jos jatkamme samaan malliin, se palkitaan, Coleman hehkuttaa NJ.comille.

Gusev näyttää viimein saaneen kiinni NHL:n huomattavasti KHL:ää suoraviivaisemmasta pelityylistä. KHL:n ison kaukalon verkkaiseen pelitapaan tottuneen venäläisen alkukausi menikin sopeutuessa pienen NHL-kaukalon lainalaisuuksiin. Muutoksen on huomannut myös Devilsin päävalmentaja John Hynes.

– Hän on alkanut sopeutua ja ymmärtää kuinka pelata. Hänen taitonsa ovat olleet koko ajan nähtävillä, mutta nyt hän on alkanut pelaamaan kovemmalla intensiteetillä. Hän tekee töitä kiekottomana ja takakarvaa. Sitä kautta hän luo enemmän paikkoja hyökkäyssuuntaan ja ansaitsee enemmän peliaikaa, Hynes naulaa.

21 pelissä nyt tehot 5+6 iskenyt Gusev oli liekeissä varsinkin perjantain vastaisena yönä miehen merkkautettua kolme syöttöpistettä ottelussa Montreal Canadiensia vastaan.