KHL-pomo myönsi neuvottelut Ilja Kovaltshukin siirrosta – ex-supertähdellä selvä mielipide asiaan

© Kuva: Getty Images

Viime kaudeksi NHL:ään palanneen takavuosien supertähti Ilja Kovaltshukin ura Pohjois-Amerikassa on vaakalaudalla Los Angeles Kingsin hyllytettyä konkarin marraskuun puolivälissä.

36-vuotiaan venäläisen uskotaan yleisesti siirtyvän viimeistä ensi kaudella takaisin KHL:ään, jossa tämä kiekkoili viiden kauden ajan jo ennen paluutaan taalajäille. Ainakin KHL:n jättiläisiin lukeutuvan Avangard Omskin on uskottu olevan kiinnostunut venäläislegendan palkkaamisesta. Omskin puheenjohtaja Maksim Sushinski myöntää keskustelut, joskin niiden konkretisoituminen lienee vielä kaukana.

– Kovaltshukin mukaan on liian aikaista ajatella asiaa (Omskiin siirtymistä). Kyllä, puhuin hänen kanssaan, mutta hän teki hyvin selväksi, että vaikka sopimus Kingsin kanssa irtisanottaisiin, hänen tavoitteensa on pysyä NHL:ssä. Hän haluaa yhä voittaa Stanley Cupin, Sushinksi paljastaa Radio Siberia Omskille antamassaan haastattelussa.

– Miksi hän ei onnistu NHL:ssä? En usko ongelmien olevan fysiikassa. Todennäköisesti syy on myös valmentajan luottamuksen puutteesta. Kun Iljaan luotetaan, hän pelaa rennommin ja homma toimii, Omsk-pomo arvelee.

Yleisesti Kovaltshukin floppaamisen suurimpana syynä on pidetty maalitykin taantunutta luistelua. Mies ei nykykunnossaan onnistu pelaamaan itseään maalintekopaikoille nopeuteen perustuvassa nyky-NHL:ssä. Kovaltshuk iski alkukaudella pelaamissaan 17 pelissä vaisut tehot 3+6=9.

LUE LISÄÄ: Ilja Kovaltshuk hyllytettiin NHL:ssä! Tässäkö ex-tähden uusi seura?


PPÄIVÄN VIHJE: DETROIT RED WINGS – COLUMBUS BLUE JACKETS

NHL Prime Time: Nappaako Columbus kauden avausvoittonsa heikon Detroitin kustannuksella?