Kaapo Kakko joutui pettymään, mutta korjaako Kärppien superlupaus asian? NHL-toimittaja tipautti hurjan arvion

© Kuva: Leijonat.fi

Suomi ei saanut viime kesän NHL-varaustilaisuudessa historian ensimmäistä ykkösvaraustaan, kun valitsemaan päässyt New Jersey Devils nappasi koko tilaisuuden ensimmäisenä yhdysvaltalaishyökkääjä Jack Hughesin ennen lopulta New York Rangersin haaviin päätynyttä Kaapo Kakkoa.

Torstaina 17-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Kärppien superlupaus Aatu Räty saattaa kuitenkin muuttaa asian kesän 2021 NHL-draftissa.

Kanadalaismediajätti TSN listasi viime viikolla Rädyn ykkösuosikiksi reilun puolentoista vuoden kuluttua tapahtuvassa varaustilaisuudessa (lue uutinen täältä) ja nyt samaan on päätynyt myös The Athletic-verkkojulkaisun toimittaja Corey Pronman.

– Tämänhetkisen perusteella Rädyllä on erinomainen mahdollisuus olla kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus NHL-draftissa, Pronman hehkuttaa arviossaan ja jatkaa:

– Hän on esittänyt todella hyviä otteita Kärpissä vain 16-vuotiaana. Hän on todella taitava, dynaaminen pelintekijä ja erottuu kaukalossa aina kun on kiekossa. Hän tekee pelivälineellä asioita, joihin kukaan muu tässä ikäluokassa ei mielestäni kykene.

Pronmanin ainoa kritiikki Rädyn pelissä kohdistuu nuorukaisen luisteluun.

– Hän on hyvä luistelija, mutta häneltä puuttuu se todellinen huippunopeus, mikä potentiaalisella ykkösvarauksella olisi hyvä olla, Pronman toteaa.

Räty on tällä kaudella pelannut Kärppien liigaryhmässä seitsemän ottelua tehoin 2+2=4. Nuorten SM-liigassa sentteri on taiteillut kymmenessä ottelussa 10 (1+9) tehopistettä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!