Tapparassa aikoinaan 40 maalia ampunut suomalaishyökkääjä pulassa KHL:ssä – maalivire todella karusti hukassa

© Kuva: Ilari Isotalo

Kiinalaisessa KHL-joukkue Kunlun Red Starissa pelaavan Olli Palolan (arkistokuvassa) hanat ovat olleet tänä syksynä jumissa todella uhkaavan oloisesti. Suomalaishyökkääjä on tehnyt syksyn 11 sarjaottelussa yhden ainoan osuman.

On sanomattakin selvää, että tehot 1+0=1 ovat pelaajaprofiililtaan maalitykille surkeat. MM-hopeamitalistin potentiaaliin ja KHL-organisaatioiden armottoman kovaan vaatimustasoon nähden on itse asiassa outoa, että Palola on joukkueen mukana edelleen.

Aikoinaan Liigassa ihastuttanut hyökkääjä sai hanansa auki Kunlunin edellisessä ottelussa viime kuun lopulla. Palola ampui voittomaalin 5-2-numeroihin päättyneessä koitoksessa kazakstanilaista Barys Nur-Sultania vastaan.

Viime kaudella hyökkääjä tehtaili runkosarjassa miehekkäät 19 häkkiä. Mainitsemisen arvoisia suorituksia ovat myös kausi 2016-17, jolloin Palola kiskoi Ruotsin SHL-joukkue Växjössä peräti 22 pömpeliä sekä kausi 2014-15, jolloin Tapparan paidassa vastustajien reput heiluivat kaikkiaan häikäisevät 40 kertaa.

Maalitykki on MM-kisojen hopeamitalisti keväältä 2014. Pelaajan edustaman Kunlunin urakka jatkuu torstaina Suomen aikaa jo kello 12. Vastassa on Amur Habarovsk.