Patrik Laine tyytymätön pisteisiin NHL:ssä? Päävalmentaja valottaa: Suomalaisen tekemisessä uusia piirteitä – ”Kypsyy pelaajana”

© Kuva: Getty Images

NHL:n pistepörssin kärkeen noussut Patrik Laine oli viime yönä hävyttömässä iskussa taottuaan Winnipeg Jetsin 5-2-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä tehot 2+2=4. Suomalainen johtaa NHL:n pistepörssiä yhdessä Edmonton Oilersin Connor McDavidin kanssa tehoin 3+7=10.

Jets-luotsi Paul Maurice on mielissään suomalaisen liekehdinnästä. Hän kertoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle Laineen pelaamisen olevan huomattavasti erilaisempaa kuin viime kaudella.

– Siitä näkee, että hän on taas yhden NHL-kauden verran kokeneempi. Sen myötä hän tulee isommaksi, vahvemmaksi ja nopeammaksi, oppii peliä, saa lisää itseluottamusta ja arvostaa asemaansa tuossa ketjussa ja muita asioita, joita täytyy tehdä. Patrik kypsyy pelaajana.

Jetsin ykkösketju Laine – Mark ScheifeleBlake Wheeler nakutti yöllä yhteensä tehot 3+5=8.

– Se on kolmen ison miehen ketju, joka pystyy pelaamaan suurinta osaa pelistä hyvin, Maurice totesi ketjusta, jonka kaikki pelaajat ovat yli 190 senttisiä järkäleitä.

Laine on näyttänyt tällä kaudella pelaamisessaan uusia piirteitä. Nyt häntä ei tunnetakaan pelkistä maaleista, kuten syksyn tehot osoittavat.

– Patrik pystyy olemaan voimahyökkääjä. Alamme näkemään, että hän alkaa ajamaan miehiä maalille itsensä ja kiekon kanssa, kontrolloimaan kiekkoa hyökkäysalueella ja viimeistelemään taklauksia, Maurice totesi.

Laineelta itsellään oli sanansa sanottavana tehoista. Liekö suomalainen tyytymätön pisteisiin?

– Haluaisin enemmän maaleja kuin syöttöpisteitä.