Los Angeles Kingsin venäläishyökkääjä Ilja Kovaltshuk on kovin ristiriitainen tapaus NHL:ssä. Pelaaja saapui jo silloin vanhaan ja kankeaan Kingsiin juhannuksena 2018 kysymysmerkkien alla, ja tuon jälkeen aika on ollut venäläiselle jatkuvaa ristitulta.

Milloin hänen tilastonsa aiheuttavat mollaamisen aihetta, milloin pelaajan asenne kypsyttää, ja milloin Kovaltshukia ollaan viemässä pois losangelesilaisjoukkueesta. Kovaltshuk iski viime kaudella runkosarjan 64 ottelussa hänen tasolleen onnettomat tehot 16+18=34. Tehotilasto oli karu -26.

Tälläkin kaudella plusmiinussaldo on painunut pahasti pakkaselle ja lukemiin -8. Kauden kahdeksan ottelua ovat tuoneet sen sijaan suht’ hyvät pisteet 3+4=7.

Itse asiassa venäläistykin maalit ovat nousseet tällä kaudella suureen arvoon onnettomassa Kingsissä. Kun Kovaltshuk on osunut, on Kings voittanut. Ja kun venäläinen on jäänyt maaleitta, on kesän 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestari hävinnyt.

Los Angeles on voittanut tämän kauden kahdeksasta pelistään kolme. Calgary Flames on kaatunut jo kahdesti ja Nashville Predators kerran. Kovaltshukin saldo on näissä peleissä 3+3=6.

Otsikon kysymykseen jokainen voi päätellä vastauksen lopulta itse. Se on tosin todettava, että vaikka Kovaltshukin tehotilasto on karmea, on hän silti tuonut surkean Kingsin hyökkäykseen roppakaupalla tylyyttä ja kokemusta.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Ei se nyt ihan lähtenyt! Kaapo Kakon nimen lausuminen nolosti pieleen – katso huvittava video

Patrik Laine upotti Oilersin, kohtalonhetkeä lähestyvä suomalaissenssaatio ja muut himmensivät NHL:ssä huimia pisteitä latoneet suurtähdet