Antti Raanta jumittui luukkumieheksi Arizonassa – Lehti: Täällä tarjolla varma NHL-ykkösvahdin paikka

Arizona Coyotesin palkkalistoilla kolmatta kauttaan pelaava Antti Raanta on pudonnut alkukaudesta Darcy Kuemperin taakse kakkosmaalivahdin rooliin.

Muhkeaa 4,25 miljoonan dollarin kausipalkkaa nauttiva 30-vuotias Raanta onkin nousemassa hyvää vauhtia Coyotesin kannalta potentiaaliseksi treidivaltiksi.

New York Postin toimittaja Larry Brooks ehdottaa kolumnissaan suomalaisen uudeksi joukkueeksi New Jersey Devilsiä, jonka maalivahtikaksikko Corey Schneider-Mackenzie Blackwood on ollut alkukaudella torjuntaprosenteissa mitattuna NHL:n toiseksi heikoin.

Coyotes solmi kesällä jatkosopimuksen 29-vuotiaalle Kuemperille, joka kuittaa nykyisin 4,5 miljoonan dollaria kaudessa. Tämä enteilee seuran luottavan jatkossa ykkösvahdin roolin suhteen ennen kaikkea kanadalaisveskariin.

Devils puolestaan on kärsinyt jo vuosien ajan heikosta maalivahtipelistään, eikä 22-vuotias Blackwood näytä hänkään vielä valmiilta ykköstorjujan vastuuseen. Brooks ehdottaakin jo aiemmin naapuriseura New York Rangersiä edustaneesta Raannasta Devilsin ykköstorjujaa ainakin siihen asti, että Blackwood kasvaa mahdollisesti rooliin lähivuosina.

Raannan kolmivuotinen sopimus Coyotesin kanssa päättyy ensi kauden jälkeen. Siirto pois Kuemperin jaloista tekisikin taatusti hyvää viime vuosina loukkaantumisista kärsineelle suomalaisvahdille.