Winnipeg Jetsin GM Kevin Cheveldayoff jakoi protokollan mukaiset kehut Patrik Laineelle osapuolten päästyä vihdoin sopuun kaksivuotisesta jatkosopimuksesta, joka takaa suomalaiselle yhteensä 13,5 miljoonan dollarin tienestit.

– Kun katsot niitä tilastoja, mitä hän on iskenyt pöytään 18-, 19- ja 20-vuotiaana, kovinkaan moni pelaaja ei ole pystynyt vastaavaan. Tämä tekee tilanteesta ainutlaatuisen – olet samaan aikaan tekemisissä tiukan palkkakattotilanteen, eri ikäisten ja eri kategoriaan kuuluvien pelaajien kanssa, seurapomo totesi kesän ja syksyn työrupeamastaan Jetsin kotisivuilla.

– Patrikin kannalta jännittävintä on se, että olemme vasta raapaisseet pintaa sen suhteen, mitä hän voi tuoda tälle joukkueelle, Cheveldayoff muistutti lisäten siltasopimuksen olleen molempien osapuolten kannalta oikea ratkaisu.

Seurapomo muistutti jo aiemmin suomalaista siitä, ettei urakehitys voi tyssätä vielä tähän. Varsinkin Laineen vaatimukset päästä pelaamaan säännöllisesti ykkösketjussa saivat GM:n muistuttamaan, ettei vastuuta syötetä kenenkään eteen kultalusikalla.

– Mielestäni Patrikin peli ajautui hieman pois raiteiltaan (viime kaudella). Ei vain maalinteon, vaan myös pelin muidenkin osa-alueiden kohdalla. Oikeiden luistelulinjojen löytäminen, taklausten loppuunvieminen sekä sen ymmärtäminen, että Mark (Scheifelen) ketju pelaa suurimman osan ajasta vastustajan parhaita pelaajia vastaan… Olen nähnyt pieniä merkkejä kasvusta. Kasvun ja kehityksen, jonka täytyy jatkua ja jonka odotamme jatkuvan, Cheveldayoff kommentoi aiemmin Laineen mahdollista peluuttamista jatkossa seuran ykkösketjussa.

Laineen mahdollinen pelaaminen sarja-avauksessa New York Rangersin vieraana Suomen aikaa 4. lokakuuta on toistaiseksi epävarmaa.