”Vaikuttaa siltä, että Jokerit on erehtynyt pahasti maalivahtihankinnassaan”

Näin alkoi venäläislehti Championatin toimittajan Leo Lukinin tuore kolumni Jokereiden maalivahti Antti Niemestä.

NHL:stä KHL:ään kesällä siirtynyt Niemi on saanut vaikean startin uudessa sarjassa, sillä Jokerit on hävinnyt kaksi ensimmäistä kamppailuaan.

Näissä peleissä 36-vuotias torjuja ohitettiin peräti kahdeksan kertaa. Hänen torjuntaprosenttinsa on tällä hetkellä vaatimaton 85,1.

Lukin löytää Jokereiden surkeaan kauden aloitukseen yhden selvän syntipukin.

– Niemi näytti kauden kahdessa ensimmäisessä KHL-ottelussa, että miksi hänet on laitettu NHL:ssä kahden viime kauden aikana kahdesti siirtolistalle. Hän vaikutti raskaalta, kömpelöltä, liikkumattomalta maalivahdilta, jolla oli hitaat refleksit. Juuri tuollainen Niemi oli paikalla Hartwall Areenalla, kun Jokerit kohtasi Omskin ja Ak Bars Kazanin, toimittaja latasi.

Erityisesti Niemen torstainen esitys 2-5-tappioon päättyneessä Ak Bars -ottelussa sai runsaasti kritiikkiä.

– Jokerit pelasi karmeaa puolustusta, ja Ak Bars oli hyökkäyssuuntaan loistava, mutta mitä tapahtui kokeneelle Niemelle? Tuntui, että suomalainen olisi purkanut sementtikuormaa juuri ennen Kazan-ottelua, sillä hänellä ei ollut yhtään voimia liikkua. Antti näytti tolppien välissä siltä, että hän olisi laittanut ensimmäistä kertaa elämässään raskaat maalivahdin varusteet päälle, Lukin tylyttää.

Lukinin suurin kritiikki kohdistuu Niemen tämänhetkiseen kuntoon.

– Oli ihme, ettei Lauri Marjamäki vaihtanut Niemeä kesken ottelun Janis Kalninsiin. Seuraavassa ottelussa Jokereiden on pakko aloittaa latvialaisella maalivahdilla. Niemen täytyy päästä kuntoon harjoittelun avulla. Tällä hetkellä Stanley Cupin voittanut maalivahti on aivan surkea.