TOP5: Jori Lehterä johtaa supertähtien vitjaa – tässä ovat KHL:n kuumimmat suomalaisnimet

© Kuva: Getty Images

Alkaneella KHL-kaudella kaukalossa nähdään iso kasa kiinnostavia suomalaisnimiä.

47 suomalaisen joukosta löytyy paljon kovia nimiä. SuomiKiekko-sivusto nostaa esille sarjan viisi kiinnostavinta pelaajaa. Mukaan mahtuu kovia paluumuuttajia sekä nuoria pistehaita.

Kuka on sinusta KHL:n kovin suomalaisnimi? Ota kantaa keskusteluun Facebookin suositussa Jääkiekon olohuoneessa.

TOP5: kiinnostavimmat suomalaisnimet

1. Jori Lehterä, SKA Pietari

– KHL:n kiinnostavin suomalaishankinta johtaa SKA:n tähtisikermää. Joukkueen ykkössentteriltä odotetaan paljon. Harjoituspelit ovat jo osoittaneet kokeneen hyökkääjän olevan huippuvahvistus KHL:ään. Lehterä nakuttaa SKA:n huippuketjussa kovat tehot.

2. Juha Metsola, Ufa Salavat Julajev

KHL:n kenties paras maalivahti. Metsola on pelannut pitkään huipulla. Myös tulevalla kaudella Salavat Julajevin menestys makaa pitkälti suomalaisvahdin harteilla.

3. Miro Aaltonen, Vitjaz

Taitava hyökkääjä palasi viime kaudeksi Pohjois-Amerikasta KHL:ään upealla tavalla. Aaltonen oli heti joukkueensa paras pistemies. Samaa voi odottaa alkaneella kaudella – keskushyökkääjältä odotetaan kovia tehoja, jotta Vitjaz raivaa tiensä KHL-pudotuspeleihin.

4. Jesse Virtanen, Traktor

Kiinnostava vahvistus Ruotsista. Virtanen loisti viime kaudella SHL:ssä iskien hurjat tehot pakin paikalta. Harjoituspelit lupaavat hyvää myös KHL:ssä – Traktorissa on tarjolla isoa roolia. Virtanen on kiekollisesti taitava ja fiksu pelaaja.

5. Antti Niemi, Jokerit

– Mihin suuntaan NHL-konkarin ura lähtee? Kysymys, johon on vielä vaikea vastata mitään. Niemi on saapunut motivoituneena Jokereihin. Asetelma ei ole kuitenkaan helppo – nuori Janis Kalnins hönkii niskaan. Niemen täytyy todella onnistua napatakseen ykköstorjujan viitta Jokereissa.