Teemu Ramstedt muisteli ennätyskauttaan HIFK:ssa: ”Olin urani huonoimmassa kunnossa fyysisesti”

© Kuva: Juha Tamminen

Hyökkääjä Teemu Ramstedt palaa välivuoden jälkeen jälleen Liigaan.

Alkavalla kaudella SaiPaa edustava 31-vuotias Ramstedt ei usko vuoden pelaamattomuudesta olevan tulevalla sesongilla suurta haittaa.

– Jäällä oleminen on ollut kohtuullisen helppoa. Olen pystynyt harjoittelemaan kohtuullisen laadukkaasti välivuodenkin ajan oman valmentajan ohjeistuksella. Klassisen pelituntuman puutteen näkee varmasti jossain. Pelaamista ei myöskään pysty simuloimaan, esimerkiksi kamppailutilanteita, Ramstedt toteaa Liigan virallisella nettisivulla.

Kokenut keskushyökkääjä uskoo asioiden helpottuvan kunhan saa pelejä alle, sillä muut ominaisuudet ovat Ramstedtin mukaan kunnossa.

Ramstedt ei kadu päätöstään välivuodesta, jonka taustalla olivat kiekkoa tärkeämmät asiat. Pelaaja ja hänen vaimonsa saivat alkuvuodesta perheenlisäystä ja vauva syntyi keskosena. (lue lisää täältä)

– Ei minua ole missään vaiheessa kaduttanut. Ratkaisu oli ainoa oikea siinä vaiheessa. Uran jälkeen voi aina spekuloida, että miten pelit menivät ja vaikuttiko tämä. Kukaan ei tiedä, mikä olisi ollut lopputulos, jos asiat olisivat menneet toisin. Tässä vaiheessa olen sitä mieltä, että se oli oikea ratkaisu ja uskon, että tulen olemaan aina sitä mieltä, Ramstedt vakuuttaa.

Joukkueen johtavaksi pelaajaksi hankittuun hyökkääjään kohdistuvat luonnollisesti valtavat odotukset, mutta Ramstedt ei ota asiasta turhaa stressiä.

– Koen, että paineita on aina. Toivonkin, että niitä on. Minun on ollut vaikeampi syttyä, kun niitä ei ole. Tarvitsen niitä, että saan enemmän itsestäni irti. Se on ollut minulle tunnusomaista. On helpompaa syttyä, kun odotukset ovat isommat, sentteri painottaa.

Ramstedt pelasi pisteiden valossa parhaan Liiga-kautensa 2015-16, jolloin hän summasi HIFK:n väreissä runkosarjassa komeat 52 tehopistettä ja oli liekeissä myös 18 pudotuspelissä, joissa takoi 18 (5+13) pinnaa. Tehot auttoivat helsinkiläisryhmän Liigassa hopealle.

Silti asiat eivät olleet tuolloin hyvin.

Hyökkääjä on kertonut avoimesti kärsivänsä suolistosairaudesta, joka vaikutti tuona kautena pelaamiseen todella paljon.

– Olin sillä kaudella urani huonoimmassa kunnossa fyysisesti. Sairauteni kanssa oli vaikeaa, ja silti pelasin varmaankin urani parhaat pelit. Jos ajattelee esimerkiksi fysiikkaa, niin harvoin peliesitykset menevät sen kanssa käsi kädessä. Kaikki on kiinni niin monesta muusta asiasta, Ramstedt toteaa ja jatkaa:

– Edellytykset hyvään tulokseen ovat nyt paremmat kuin mitä ne silloin olivat. Aika näyttää, mihin eväät riittävät.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.