Siirtohuhuissa kesän pyörinyt Rasmus Ristolainen tiedostaa heikkoutensa – ”Tehdään siitä vahvuus”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin pitkäaikaisiin luottopuolustajiin lukeutuvaa Rasmus Ristolaista on syytetty koko miehen NHL-uran ajan heikosta oman pään puolustuspelaamisesta.

Hurjia tehopistelukemia hyökkäyssuuntaan kaudesta toiseen takova suomalainen merkkautti viime kaudella koko NHL:n karuimman plusmiinus-lukeman tilaston painuttua 41 maalin verran pakkasen puolelle. Turkulainen myöntääkin suurimpien puutteidensa olevan juuri oman pään pelaamisessa.

– Me kaikki tiedämme, että minun on työstettävä ennen kaikkea puolustuspään pelaamistani. Se ei ole vahvuuteni, joten aion tehdä siitä sellaisen, Ristolainen ilmoitti saavuttuaan ensimmäistä kertaa Buffaloon median tentattavaksi.

Jo seitsemänteen NHL-kauteensa valmistautuva 24-vuotias Ristolainen hakee edelleen ensimmäistä pudotuspelipaikkaansa Buffalon kanssa. Ainakin seuran kesähankinnat lupailevat Sabresin pitkäaikaisen luottopuolustajan mukaan hyvää tulevaa kautta ajatellen.

– Mielestäni joukkue on nyt viime kautta vahvempi. Jo viime kaudella asiat klikkasivat muutaman kuukauden ajan, jolloin olimme koko sarjan kärjessä. Se antaa paljon uskoa tulevaan, Ristolainen muistelee Sabresin alkutalven 10 ottelun voittoputkea.

Miestä jo alkuvuodesta asti sitkeästi ympäröineet siirtohuhut Ristolainen kuitaa lyhyesti.

– En halua arvailla, joten eletään hetkessä ja päivä kerrallaan. Olen ollut täällä kuusi vuotta ja tiedän miten bisnes toimii. Et koskaan tiedä, missä olet ensi viikolla tai ensi kuussa. Olen täällä tänään ja arvatenkin myös huomenna, joten on aika aloittaa työnteko, puolustaja toteaa.