NHL-toimittaja: Mitch Marnerin megasopimuksella yksi merkittävä vaikutus Mikko Rantaseen

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin ja tähtihyökkääjä Mitch Marnerin välinen sopimussaaga sai vihdoin päätöksensä, kun nuori kanadalainen pisti Suomen aikaan lauantain vastaisena yönä nimensä jättimäiseen jatkopaperiin.

Marnerin uusi sopimus on pituudeltaan kuusi vuotta ja se takaa jäätävän 10,893 miljoonan dollarin palkan.

NHL:ssä oli monta rajoittamatonta vapaata agenttia, jotka varmasti ottivat Marnerin sopimuksen avosylin vastaan. Sillä tulihan 22-vuotiaasta hyökkääjästä kertaheitolla koko NHL:n seitsemänneksi eniten tienaava pelaaja.

Yksi näistä rajoittamattomista vapaista agenteista on suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen, joka on parhaillaan Colorado Avalanchen kanssa pattitilanteessa neuvotteluiden suhteen.

Rantanen on Marnerin tapaan 22-vuotias, sekä hän on tehnyt viime vuosina lähes samalla pistekeskiarvolla tehoja NHL:ssä kuin Marner. Näiden tietojen perusteella voidaan jo olettaa, että kaksikon sopimukset olisivat arvoltaan hyvin lähellä toisiaan.

Colorado Hockey Now -sivuston kokenut paikallistoimittaja Adrian Dater uskookin, että Marnerin sopimus oli huippu-uutinen Rantasen leirille.

– Avalanchen täytyy maksaa Mikosta nyt paljon enemmän kuin he alun perin halusivat. Tämä Marnerin sopimus voi olla huono uutinen heidän sopimusneuvotteluille, Dater sanoi.

LUE MYÖS TÄMÄ: Mikko Rantasen jatkosopimus Coloradon kanssa pian valmiina? Lähde: Kyse pienestä erosta!


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!