San Jose Sharksin tähtihyökkääjä Evander Kane on ajautunut jälleen ongelmiin NHL:ssä.

Kane hölmöili itsensä suihkuun maanantain harjoitusottelussa, kun hän oli ensiksi nahistellut Vegas Golden Knightsin puolustajan Deryk Engellandin kanssa, ja sen jälkeen huitaissut mahdollisesti vahingossa ottelun linjatuomaria. Tämän jälkeen kanadalainen oli vielä tönäissyt kevyesti tuomaria rintaan.

TSN:n toimittajan Darren Dregerin mukaan Kanea uhkaakin nyt jopa 10 ottelun mittainen pelikielto tuomarin koskemattomuuteen kajoamisesta.

Lopullisen tuomion päättää NHL:n komissaari Gary Bettman, jonka uskotaan tekevän ratkaisu aikaisintaan tiistaina.

The Athletic -lehden toimittaja Kevin Kurtz näki, että linjatuomarin toiminnalla saattoi vaikutusta tilanteen eskaloitumiseen.

– Mielestäni Kane saa joko kolmen tai kymmenen ottelun pelikiellon. Pohdin myös sitä, kun linjatuomari kaatoi hänet siinä tilanteessa – se huitaisu nimittäin osui enemmän tuomariin, kuin Engellandiin. Jos tilannetta katsoo uudestaan, niin linjatuomari selvästi reagoi siihen, kun häntä huitaistiin jalkaan. Ei näytä hyvältä, Kurtz kommentoi tilannetta Twitterissä.

Darren Dreger

@DarrenDreger
E. Kane’s abuse of an official penalty generally carries an automatic 10 game suspension. NHL commissioner Gary Bettman will have to confirm and officially enforce the suspension. Unlikely to happen before tomorrow.