Suomalaispuolustaja Juuso Välimäki koki elokuun alussa rajun pettymyksen, kun suureen rooliin NHL-joukkueensa Calgary Flamesin takalinjoille tulevaksi kaudeksi kaavailtu Välimäki rikkoi kesäharjoituksissa oikean polvensa eturistisiteen.

Vamma vaati leikkaushoitoa ja toipuminen jälleen pelikuntoon kestää vielä pitkään. Loukkaantuminen oli 20-vuotiaalle pakille suuri järkytys.

– Ensireaktioni oli itku ja huuto, samanaikaisesti. Sitten vain itkin. En voinut uskoa sitä, Välimäki toteaa Flamesin nettisivulla ja jatkaa:

– Tiesin jotakin tapahtuneen, mutta en tiennyt kuinka pahasta asiasta oli kyse. Polvien kanssa ei ollut koskaan aiemmin ollut ongelmia.

Nyt Välimäki kertoo keskittyvänsä ainoastaan kuntoutumiseen.

– Se (kuntoutuminen) on prosessi ja minun on käytävä se läpi, mutta tässä tapauksessa sanoisin sen olevan aika raskasta, puolustaja toteaa viitaten viime kaudella kärsimäänsä nilkkavammaan, joka piti hänet pitkään poissa kaukalosta.

Flamesin ykköskierroksen varaus kesältä 2017 katsoo kuitenkin positiivisesti tulevaisuuteen.

– Ymmärrän, etten ole vielä edes 21-vuotias. Minulla on edessäni valtavasti pelivuosia, Välimäki muistuttaa.

Välimäki pelasi viime kaudella 24 NHL-ottelua summaten niissä 3 (1+2) tehopistettä. Farmiliiga AHL:n puolella Stockton Heatin paidassa 20 ottelun saldo oli 4+10=14.