Liigan kausiennakko: tässä ovat ensi kauden TOP 10 läpimurtopelaajat!

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä artikkelissa käydään läpi sivustomme arvio pelaajista, jotka lyövät itsensä läpi Liigan huipulle ensi kauden aikana.

10. Valtteri Puustinen, HPK

Kausi 2018-19 oli Valtteri Puustiselle yhtä isoa menestystarinaa. Nuori hyökkääjä voitti Suomen mestaruuden sekä nuorten maailmanmestaruuden. Liigan runkosarjassa Puustinen nakutti ainoastaan tehot 10+3=13. Ensi kaudelta voi odottaa isompaa pistepottia.

9. Matias Maccelli, Ilves

18-vuotias Matias Maccelli nakutti viime kaudella hurjia tehopisteitä USHL:ssä (31+41), ja Arizona Coyotes varasikin hänet neljännellä kierroksella kesän varaustilaisuudessa. Nyt Maccellin on aika näyttää, mihin hän pystyy miesten peleissä.

8. Niklas Nordgren, HIFK

Loukkaantumiset pilasivat Niklas Nordgrenin viime kauden. Silti hän ehti iskeä 15 Liiga-ottelussa tehot 4+3=7. Nuorelta hyökkääjältä voi odottaa erityisesti maaleja. Kevään 2018 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Nordgren nimittäin pyssytti seitsemään otteluun kahdeksan häkkiä.

7. Joonas Oden, KooKoo

KooKoon juniorimylly harvemmin tuottaa jääkiekkoilijoita Liiga-tasolle, mutta Joonas Oden on tästä poikkeus. 19-vuotias hyökkääjä pääsi pelaamaan viime kaudella 20 ottelussa ja nakutti niissä tehot 5+6. Ensi kaudella Liiga-pelejä tulee varmasti enemmän, vaikka hän onkin vahvasti ehdolla nuorten MM-kisoihin.

6. Tarmo Reunanen, Lukko

21-vuotias Tarmo Reunanen teki jo läpimurtonsa Liigaan viime kaudella. Hän iski runkosarjassa tehot 6+19 ja oli yksi Lukon kärkipuolustajista. Ensi kaudelta Reunaselta voi odottaa kuitenkin murtautumista Liigan kärkinimien joukkoon ja EHT-tasolle.

Tarmo Reunanen on ollut antamassa näyttöjä New York Rangersin lupausten leirityksellä. Kuva: Juha Tamminen

5. Otto Kivenmäki, Ässät

Otto Kivenmäki oli jo viime kaudella paikoitellen Ässien kantavia voimia. Hän nakutti 34 otteluun tehot 2+14, ja näytti olevansa valmis miesten peleihin. Ensi kaudelle hänestä voi odottaa Ässien runkopelaajaa jo syksystä alkaen. Ei olisi ihme, jos kevään tullessa Kivenmäki kantaisi seuran kultaista kypärää.

4. Anttoni Honka, JYP

Anttoni Hongan viime kausi ei mennyt ollenkaan niin kuin piti. Hänestä povattiin ykköskierroksen varausta, mutta liukkaasti luisteleva pakki valahti aina kolmannelle kierrokselle saakka. Tehot Liigassa jäivät hyvän alun jälkeen piippuun, ja vasta keväällä hän löysi itseluottamuksensa Jukurien riveistä. Ensi kaudella Honka on vuoden kypsempi ja tietää, mitä miesten peleissä pärjääminen vaatii.

3. Jesse Ylönen, Pelicans

Jesse Ylönen oli viime kaudellakin päävalmentaja Ville Niemisen luottopelaajia. Jere Lehtistä muistuttava nuorukainen pelaa vastuullisesti kumpaankin suuntaan. Ensi kaudella häneltä voi odottaa vielä enemmän myös tehojen muodossa.

2. Anton Lundell, HIFK

Anton Lundellista odotetaan ensi kesän varaustilaisuuden kärkinimiä. Vasta 18-vuotiaana hänellä on allaan jo 19 tehopisteen Liiga-kausi. Hän oli Suomen kantavia voimia alle 18- ja 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Todennäköisesti hän on samaa HIFK:lle myös ensi Liiga-kaudella.

1. Antti Saarela, Ilves

Antti Saarelan viime kausi oli lupauksia herättävä. Hän nakutti 24 ottelussa Lukon paidassa tehot 2+8=10. Kesän aikana hän siirtyi nuorekkaaseen Ilvekseen, jolla on joukkueena erinomainen lähihistoria nuorten pelaajien kehittäjänä. Kaikki menestysreseptin ainekset ovat kasassa.